• Turkhane Logo

Saadet Partisi'nden AKP'ye yanıt: Hocamız sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı

AKP'li Turan, "Erbakan hayatta olsaydı, Erdoğan'ın alnından öperdi" demişti.

14:15 04 Nisan 2022 Pazartesi
Saadet Partisi'nden AKP'ye yanıt: Hocamız sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı
AKP'li Turan, "Erbakan hayatta olsaydı, Erdoğan'ın alnından öperdi" demişti.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turanın, Erbakan hoca dedikleri gibi hayatta olsaydı teravihin ilk gününü Ayasofyada kılar, sayın Erdoğanın da alnından öperdi sözlerine, Hocamız; sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı diyerek yanıt verdi. 

AKPli Turan, katıldığı bir canlı yayında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlunun  Erbakan hoca yaşasaydı, CHP ile birlikte olurdu şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Erbakan hoca dedikleri gibi hayatta olsaydı teravihin ilk gününü Ayasofyada kılar, sayın Erdoğanın da alnından öperdi diyen Turan, şu şekilde konuştu: 


Erbakan hocanın ömrü Ayasofya açılsın demekle geçti, bunu Erdoğan açtı. Erbakan hocanın ömrü Taksim Camii açılsın diye geçti, Bunu Erdoğan açtı. Erbakan hocanın ömrü savunma sanayii diyerek geçti. Bunu Erdoğan yaptı. Erbakan hocanın ömrü IMFsiz Türkiye diyerek geçti. Bunu Erdoğan yaptı. Erbakan hocanın ömrü bölgemizde büyük güç olalım D8 diye geçti. Daha ötesini sayın Erdoğan yaptı. Erbakan hocanın ömrü bağımsız Türkiye diyerek geçti. Bağımsızlığın kralını, en iyisini en iddialısını bugün Erdoğan hayata geçiriyor. O yüzden Erbakan hocanın duracağı yer bellidir. Temel beyin duracağı yer bellidir. Ben isterim ki daha sakin daha makul bu işi değerlendirsinler. Tek başına Ayasofyanın açılması bir ömür Erdoğanı sevmek sebebidir.

Saadet Partisinden yanıt geldi

AKPli Bülent Turanın açıklamalarına Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydınndan yanıt geldi. Aydın, Twitterdan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da; Erbakan Hoca yaşasaydı… diye cümleler kurarak, Erbakan Hocamızın hayatta olduğu dönemlerde kendilerinin neler yaptıklarını unutturacaklarını sananlar kervanına katılmış.

Anlaşılan bu kervan, seçimler yaklaştıkça daha da büyüyecek.

Öncelikle Genel Başkanımıza veya bir başka insana gösterilecek hürmetin en değerlisi; sözlerini çarpıtmamak ve iftirada bulunmamaktır.

Olmayanı olmuş gibi göstermeye çalışmak ve söylenmeyeni söylenmiş gibi aktarmak bir Müslümana, hem de mübarek Ramazan günlerinde yakışmaz!

“Erbakan Hocamız yaşasaydı” şeklinde cümle kuranların, Erbakan Hocamızın hayatta olduğu dönemler ne yaptıkları ise kamuoyunun malumudur ve Ethem Sancak da geçtiğimiz günlerde bu malumu bir kez daha ilan etmiştir. 

Erbakan Hocamız yaşasaydı ne olurduyu konuşacaksak; Erbakan Hocamız yaşarken ne oldu; bunları iyi idrak etmek gerekir.

Hocamız;

-Sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı,

-“Tekerlekli sandalye..” gibi çirkin cümlelere muhatap oldu,

-‘Saadet Partisi Genel Başkanı’ olarak vefat etti.

Sözün özü: Erbakan Hocamız hayattayken ağır ithamlarda bulunan sizler, bugün Erbakan Hocamız hayatta olsaydı; tıpkı bugün Saadet Partisi’ne ve Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na kurduğunuz cümleleri bu kez de Erbakan Hocamız hakkında kuracaktınız!

Dün Erbakan Hocamızın durduğu yerden ve politikalarından rahatsız olan sizler, bugün de Saadet Partisi’nden rahatsız ve tedirgin oluyorsunuz; yani değişen bir şey yok!

Bilesiniz ki; hakkı ve hakikati “politik ağız”la örtemez ve geçmişten bugüne süreklilik arz eden bu kutlu yürüyüşü “siyasi kurnazlık”la engelleyemezsiniz!

Son güncelleme: 14:15 04.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı