• Turkhane Logo

"S-400’lerin ikinci partisinin alımı gündemde"

ABD ile gerilime neden olan Türkiye'nin Rusya'dan aldığı hava savunma sistemi S-400’lerin ikinci partisinin alımının da gündemde olduğu aktarıldı.

01:42 27 Nisan 2022 Çarşamba
ABD ile gerilime neden olan Türkiye'nin Rusya'dan aldığı hava savunma sistemi S-400’lerin ikinci partisinin alımının da gündemde olduğu aktarıldı.

Sputnik Türkiyede yer alan ve Evgeny Odinokov imzası taşıyan habere göre Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusyadan satın alınan S-400’lerin ikinci partisinin alımının gündemde olduğunu açıkladı. Demir, Türkiye düşündü taşındı Amerika ne derse desin ben ikinci sistemi de alacağım diye inatlaşıyor manzarasından çok Türkiye baştan verdiği kararın aynısını uygulamaya devam ediyor dedi.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TRT Haberde soruları yanıtladı.
Demir, Rusyadan satın alınan S-400 sistemine ilişkin olarak, Baştan beri planlanan alımın ikinci partisinin alımı söz konusu. Türkiye düşündü taşındı Amerika ne derse desin ben ikinci sistemi de alacağım diye inatlaşıyor manzarasından çok Türkiye baştan verdiği kararın aynısını uygulamaya devam ediyor diye konuştu.
Demirin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Türkiye Savunma Sanayiinin sahaya verdiği ürünler, emsalleriyle boy ölçüşecek ve onlardan da daha iyi olacak seviyede ürünler. Operasyonlarda yerli silahlar, yerli savunma sistemleri kullanılıyor.
Çok çok iddialı bir proje ama inancımız var. Yola çıktık, inşallah hedefe varacağız. Bu milletin gençleri, mühendisleri bunu başaracaklar. 2023te Milli Muharip Uçağımızın hangardan çıkmasını hedefliyoruz.
 © Sputnik

Son güncelleme: 01:42 27.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı