• Turkhane Logo

Rusya’ya yeni yaptırım paketi 24 Şubatta

Rusya’ya Batı’nın yaptırımları devam ediyor ve 24 Şubatta onuncu paket açıklanacak.

22:07 17 Şubat 2023 Cuma
Rusya’ya yeni yaptırım paketi 24 Şubatta
Rusya’ya Batı’nın yaptırımları devam ediyor ve 24 Şubatta onuncu paket açıklanacak.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Avrupa Birliği’nin 10’uncu yaptırım paketine hazırlandığı açıklamadı ABD’den geldi.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, 24 Şubatta G7 ve AB ülkelerinin Rusyaya karşı yeni bir yaptırım paketi getireceğini söyledi.
“24 Şubat’ta, ABD’den ve G7 ortaklarımızdan yeni bir büyük yaptırım paketine tanık olacaksınız” diyen Nuland, yeni pakette, daha önce yaptırım uygulanan alanların yanı sıra ek olarak Rus savunma sanayii ve ileri teknoloji tedarikine ek yaptırımaların uygulanacağını belirtti.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın açıklamasına göre, Rusyanın halihazırda uygulanan kısıtlamaları aşmasına ve Ukraynada askeri operasyon yürütmesine yardım edenleri de etkileyecek.
Amerika Birleşik Devletlerinin Ukraynanın tüm topraklarının uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde geri dönüşü mücadelesini desteklediğini vurgulayan Nuland, Washingtonun Rusyaya yeniden silahlanma şansı verecek sahte bir barışı desteklemeyeceğini de kaydetti.
Ayrıca Bloomberg kaynaklarına göre, G7 ülkeleri Çin, İran ve Kuzey Koreden şirketlere de karşı Rusyanın Batı kısıtlamalarını atlatmasına yardımcı olabilecek yaptırımlar getirmeyi tartışıyor.
Ajansın bildirdiğine göre, bu kısıtlama paketini Rus birliklerinin Ukraynaya girişinin yıldönümü olan 24 Şubatta kabul etmeyi planlıyorlar. Aynı gün, Avrupa Birliğinin onuncu yaptırım paketini uygulamaya koyması bekleniyor.

Son güncelleme: 22:07 17.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı