• Turkhane Logo

Rusya'dan Almanya'ya 'silah' uyarısı: 'Kırmızı çizgiyi aştı!'

Rus Büyükelçi, Almanya'nın Ukrayna'ya

16:02 12 Eylül 2022 Pazartesi
Rusya'dan Almanya'ya 'silah' uyarısı: 'Kırmızı çizgiyi aştı!'
Rus Büyükelçi, Almanya'nın Ukrayna'ya

Rusyanın Almanya Büyükelçisi Sergey Nechaev, Rusya-Ukrayna savaşının gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sergey Nechaev, Almanyanın, Ukraynaya ölümcül silahlar tedarik ettiğini ileri sürerek, Berlin yönetiminin kırmızı çizgiyi aştığını söyledi.
Nechaev, Yalnızca Rus askeri personeline karşı değil, aynı zamanda Donbassın sivil nüfusuna karşı da kullanılan Alman yapımı ölümcül silahların Kieve sağlanması, Almanyanın geçmemesi gereken bir kırmızı çizgi dedi.
ALMANYA İLİŞKİLERİ TEK TARAFLI ÇÖKERTTİNechaev, Berlin yönetiminin son yıllarda Rusya ile ortaklık temelinde inşa edilen ve karşılıklı yarar sağlayan ikili ilişkileri tek taraflı olarak çökerttiğini öne sürdü. 
Nechaev ayrıca, Almanyanın, Rusyaya yönelik yaptırımların devam etmesini isteyen ülkelerden biri olduğunu belirterek, Bu koşullar altında, Almanyanın savaşta arabuluculuk rolünden bahsetmek pek uygun değildir ve Berlinden bu konuda yakın zamanda herhangi bir girişim olmamıştır diye konuştu.
KISA VADEDE RUS GAZINI TAMEMEN TERK ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLSergey Nechaev, Almanyanın kısa vadede Rus gazını tamamen terk etmesinin pek mümkün görünmediğini ifade ederek, şunları aktardı:
Rus enerji kaynaklarının üçüncü ülkelerden LNG ile hızlı bir şekilde değiştirilmesi umutları yeterli değil. Almanya, LNG almak için gerekli kapasiteye sahip değil ve inşa edilmesi planlanan beş terminal sorunu tamamen çözmeyecek. Gelecekteki teslimatlarla ilgili kesin anlaşmaların yokluğundan bahsetmiyorum bile. 
Nechaev, Batının enerji piyasaları üzerindeki politikalarına dikkat çekerek, Spot piyasada gaz satan üreticiler, daha yüksek fiyat teklif ettikleri yere gönderirler. Geçen sonbaharda, tüm gazın Asyaya gitmesi nedeniyle Avrupa LNG terminallerinin boşta olduğu zamanı çok iyi hatırlıyoruz. Batılı meslektaşlarımızın mantığın aksine petrol ve gaz fiyatlarına suni kısıtlamalar getirerek iptal etmeye çalıştıkları piyasa kanunları bunlar dedi.

Son güncelleme: 16:02 12.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı