• Turkhane Logo

'Rusya, Türkiye'yi oyuna getirdi, iş birliği yapabileceği ülke bırakmadı'

Rusya ve İran'ın ikili işbirliği ile Türkiye'yi İdlib'de safdışı bıraktığı Tahran Zirvesi'nin yankıları sürüyor.

09:27 13 Eylül 2018 Perşembe
'Rusya, Türkiye'yi oyuna getirdi, iş birliği yapabileceği ülke bırakmadı'
Rusya ve İran'ın ikili işbirliği ile Türkiye'yi İdlib'de safdışı bıraktığı Tahran Zirvesi'nin yankıları sürüyor.


Canlı yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın, Canlı yayınlandığından haberim yoktu dediği zirvede, ateşkes de dahil, Türkiyenin İdlibdeki tüm talepleri reddedildi. 

Bu tabloyu Acem oyunu olarak nitelendirenler bir yana, Ankaranın Rusyanın oyununa geldiğini savunanların sayısı da az değil. 

Yeniçağ Gazetesi yazarı Burhan Ayeri, İdlible ilgili yazdıklarım birer birer gerçekleşiyor. Her zaman Trumptan beter dediğim Putin, bir çardan farksız tavrını sürdürüyor diye girizgah yaptığı yazısında, Moskovanın her şeyi önceden hazırladığı bir plan ve takvim çerçevesinde götürdüğünü belirtti.

Erdoğanın Tahran Zirvesine katılmak için yola çıktığı sırada bile, Rusyanın İdlibi ve Suriyedeki muhalifleri bombaladığını hatırlatan Ayeri, Tahran buluşmasını bile beklemiyor. Suriyedeki muhalif grupları bombalamayı sürdürüyor. Hani derler ya Yüzüne gülüp arkadan dolap çevirme. Amacı çok net: Şam muhaliflerini temizlemek. Kalmakta direnenleri ya öldürecek ya da Türkiyeye paketleyecek. Yerin dibine batsın bunun vereceği S-400ler. Kim bilir onlarında içine birşeyler yerleştiriyordur yorumunu yaptı.

Ayeri, bu konudaki eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Talat Atillanın söylediği gibi Rusya, Türkiyeyi oyuna getirdi. Ayrıca Ankaranın iş birliği yapabileceği ülke de bırakmadı. Galiba en büyük zaafımız herkese çabuk inanmak. Oysa Lavrov aylardır söylüyordu; Batının egemenliğini sona erdiriyoruz.

Avrupa Birliği de üçkağıtçılardan. Ufuktaki yeni göç dalgasını görünce tekrar sırtımız sıvazlanmaya başlandı. Geleneksel elma şekeri politikası hemen devreye sokuldu. Bari bu defa yutmayalım. Bırakalım göçmenleri, nereye kadar ulaşırlarsa ulaşsınlar. Bir yolunu bulup da bunları toplu taşıma araçlarıyla götürebilsek...
 

Son güncelleme: 09:27 13.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı