• Turkhane Logo

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna’ya ait 20 insansız hava aracı düşürüldü

12:50 13 Ağustos 2023 Pazar
Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna’ya ait 20 insansız hava aracı düşürüldü





Rusya Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığından bugün arka arkaya açıklamalar yapıldı. Savunma Bakanlığı, Kırım’a gece boyunca 20 insansız hava aracıyla düzenlenen Ukrayna saldırısının bertaraf edildiğini duyurdu. Ayrıca Ukrayna’nın S-200 füzesiyle Kırım Köprüsü’ne saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı da Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırının masum sivillerin hayatını riske attığını iddia ederek misilleme sözü verdi.



Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım’a gece boyunca 20 insansız hava aracıyla düzenlenen Ukrayna saldırısının bertaraf edildiğini ve ayrıca Ukrayna’nın S-200 füzesiyle Kırım (Kerç) Köprüsü’ne saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu.



Bakanlık açıklamasında Rusya hava kuvvetlerinin 14 insansız hava aracını vurduğunu 6 insansız hava aracının da elektronik sistemler kullanılarak düşürüldüğü belirtildi. Bakanlığın Telegram sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edildi. Rusya’nın bu açıklamasına karşın Ukrayna yönetiminden henüz saldırıyı doğrulayan ya da inkar eden bir açıklama gelmedi.



Sosyal medyaya yansıya görüntülerde Rusya ve Kırım arasındaki köprünün üzerinde dumanların yükseldiği görülürken Rusya tarafından atanmış Kırım Valisi Sergei Aksyonov, Rus hava kuvvetlerinin Ukrayna tarafından atılan iki roketi bölge üzerinden düşürdüğünü söyledi. Ayrıca Kerç Boğazı üzerinde de bir füzenin imha edildiği açıklandı. Aksyonov, Kırım köprüsünün olayda zarar görmediğini söyledi kısa süreli bir kesintinin ardından köprüde trafiğin akmaya devam ettiğini belirtti.



Bakanlıktan daha sonra yapılan başka bir açıklamada ise “Moskova saatiyle 13.00 sularında Kiev rejimi, saldırı versiyonuna dönüştürülmüş S-200 hava savunma güdümlü füzesiyle Kırım Köprüsü’ne terör saldırısı girişiminde bulundu” ifadesine yer verildi. Ukrayna füzesinin zamanında tespit edildiği ve Rus hava savunma sistemlerince havada engellendiği kaydedilen açıklamada, herhangi bir hasar olmadığı ve kayıp yaşanmadığı belirtildi. Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan videoda Kırım Köprüsü’nün etrafından duman yükseldiği görülüyor.



Rusya Dışişleri Bakanlığı Ukrayna’nın Kırım Köprüsü’ne düzenlediği “terör saldırısı”nı kınadığını duyurarak saldırının masum sivillerin hayatını riske attığını iddia etti ve misilleme sözü verdi. Bakanlık sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı açıklamada, “Bu tür barbarca eylemlerin hiçbir gerekçesi olamaz ve bunlar cevapsız kalmayacak” dedi.



Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Ukrayna toprağı Kırım’la Rusya’yı birbirine bağlayan köprü yakınlarındaki bir tankere Ukrayna geçtiğimiz hafta insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlemişti. Saldırı bir aileden üç kişi hayatını kaybetmişti. Ukrayna’nın son günlerde Rusya’ya yönelik insansız hava araçlı saldırılarında bir artış olduğu göze çarpıyor.

Son güncelleme: 12:50 13.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı