• Turkhane Logo

Rusya, Moldova'daki konsolosluklarını kapatıyor

Rusya, Moldova'daki konsolosluk işlemlerini askıya alıyor

13:13 31 Temmuz 2023 Pazartesi
Rusya, Moldova'daki konsolosluklarını kapatıyor
Rusya, Moldova'daki konsolosluk işlemlerini askıya alıyor

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliği, Moldova’nın Rusya’dan diplomatik personel sayısını azaltması yönünde aldığı kararla bağlantılı olarak 5 Ağustos’tan itibaren konsolosluk işlemlerini askıya alacak.
Moldova’nın Rusya’dan 15 Ağustostan itibaren ülkede bulunan 80den fazla olan diplomatik personelinin sayısını 25e düşürmesine yönelik kararının ardından Rusya’nın Moldova Büyükelçiliği, konsolosluk işlemlerini askıya alacak.
Büyükelçilik tarafından yayınlanan bildiride, konsolosluk randevularının teknik nedenlerle 5 Ağustostan itibaren askıya alınacağı belirtildi.
Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizin sıcak çatışmaya dönmesi sonrası bir çok Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi Eski Sovyet ülkeleri Rusya karşıtı tavır takınarak Batıya daha çok yaklaşma eğilimi gösteriyor.Bu aşamada Rusya ile ilişkileri kopma noktasına gelen Moldova, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Parlamentolar Arası Meclisinden çekileceğini duyurmuştu.
Ayrıca Moldovada yayın yapan Jurnal TV, Rusya Büyükelçiliği’ne ve komşu binaya 28 çanak anten, direk ve alıcı kurulduğunu bildirerek, Rus tarafının bu teçhizatı casusluk amacıyla kullandığı iddiasını sonrası Dışişleri Bakanlığı, ülkede görevli bazı Rus diplomatlarını gönderme kararı almıştı.
Moldova Dışişleri Bakanı Popescu, Rusya Büyükelçiliği çalışanları sayısının azaltılacağını duyurdu. Popescu, hükümet oturumunda yaptığı konuşmada, “Moldovada akredite olan Rus diplomat sayısının sınırlandırılması gerektiği kanaatine vardık” açıklamasında bulundu.

Son güncelleme: 13:13 31.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı