• Turkhane Logo

Rusya Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan çekildi

Rusya Avrupa'da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan çekildi

15:58 29 Mayıs 2023 Pazartesi
Rusya Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan çekildi
Rusya Avrupa'da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan çekildi

TURKHANE.COM- MOSKOVA Rusya Devlet Başkanı onayı ile Rusya Federasyonu Avrupada Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşmasından resmen çekildi.
Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusyanın Avrupada Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşmasından (AKKA) çekilmesini öngören yasayı imzaladı.
NATO ülkeleriyle Sovyetler Birliği arasında 1990da imzalanan anlaşma konvansiyonel askerî ekipmanların bazı önemli kategorilerine kapsamlı sınırlar getiriyor ve fazla silahların imha edilmesini şart koşuyordu.   
Anlaşma, savaş tankları, zırhlı savaş araçları, toplar, saldırı helikopterleri ve savaş uçakları için kotalar belirliyordu. Rusya, NATOnun anlaşmanın güncellenmiş bir versiyonunu onaylamayı reddetmesi üzerine Temmuz 2007de bu anlaşmaya katılımı askıya almıştı.10 Mayıs 2023te Vladimir Putin, parlamentoya AKKA Antlaşmasını fesheden bir yasa tasarısı sundu.
Yasanın açıklama metninde anlaşmanın NATOnun genişlemesi de dahil olmak üzere büyük ölçüde modası geçmiş olduğu ve gerçeklikle bağını kaybettiği belirtildi.16 Mayısta Devlet Duması milletvekilleri tarafından tasarı kabul edildi, 24 Mayısta Federasyon Konseyinde onaylandı.

Son güncelleme: 15:58 29.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı