• Turkhane Logo

Rusya artık Gri listede

Avrupa Birliği, Rusya'yı vergi açısından

16:57 15 Şubat 2023 Çarşamba
Rusya artık Gri listede
Avrupa Birliği, Rusya'yı vergi açısından

AB Konseyi’nden yapılan açıklamada, Rusya, uluslararası vergi standartlarına tam olarak uymayan ülkeler arasına alındı.

Rusya Maliye Bakanlığı, Avrupa Birliğinin Rusyayı vergi yargı bölgeleri kara listesine dahil etme kararının sonuçlarını açıkladı.Bakanlığın Forbesa yaptığı açıklamalarda, ABnin kararı Rus makamlarına bildirmediği ve AB ile vergi temaslarının Mart 2022de sonlandırıldığı belirtildi. ABnin Rusyaya karşı iddiaları, Vladivostok ve Kaliningraddaki ‘Rus açık denizlerindeki özel idari bölgelerin’ (SAR) çalışmalarıyla ilgili.
Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusyanın AB kara listesinde yer alması, AB üye ülkelerinin Rusyaya idari ve yasal tedbir uygulama hakkına sahip olacağı anlamına geliyor dedi. Bakanlık, bu tür idari önlemlerin ABde ikamet edenler ile Ruslar arasındaki belirli işlemlerin daha fazla izlenmesi ve Rusların dahil olduğu yapıları veya işlemleri kullanan AB vergi mükellefleri için artan denetim risklerini artıracak. Ayrıca ABye uygulayabileceği bazı yasal önlemler alma imkanı tanıyacak.
AB Maliye Bakanları, vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeleri içeren listenin güncellendiğini, listeye bu yıl Rusya’nın da eklendiğini bildirmişti. Bu ülkeler arasında British Virjin Adaları, Marshall Adaları ve Kosta Rika da dahil 16 ülke bulunuyor. Çok sayıda şirket ve bireyin off-shore hesaplar kullanarak vergiden kaçındıklarının ortaya çıkması üzerine 2017 yılında AB, vergi cennetleri listesi belirleme sürecini başlatmıştı.

Son güncelleme: 16:57 15.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı