• Turkhane Logo

Rus savaş uçakları SU-57 ve SU-35 için görüşmeler başladı

ABD ile kriz haline gelen S-400’lerin Ankara’ya sevkiyatının başlamasının ardından Türkiye, F-35 programından çıkarılmıştı.

13:14 06 Eylül 2019 Cuma
Rus savaş uçakları SU-57 ve SU-35 için görüşmeler başladı
ABD ile kriz haline gelen S-400’lerin Ankara’ya sevkiyatının başlamasının ardından Türkiye, F-35 programından çıkarılmıştı.



ABD Başkanı Donald Trump’tan da “Hem S-400 hem F-35 olmaz” açıklamaları gelmiş, bu nedenle de Türkiye’nin Rus savaş uçaklarına yöneleceği tartışılmıştı.

Suriye ordusunun İdlib’de ilerlemesi ve TSK’ye ait gözlem noktalarının saldırıya uğramasının ardından alelacele Moskova’ya giden ve buradan Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’nın yeni nesil savaş uçağı SU-57’yi incelerken verdiği görüntü tartışmaları daha da alevlendirmişti.


Habertürk’ten Çetiner Çetin’in haberine göre Türkiye, Rus savaş uçakları SU-57 ve SU-35 için Rusya ile görüşmelere başladı.

Rus diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde Türkiyenin henüz Rusyaya SU-57 satın alma isteğinde bulunmadığı ancak konuyla ilgili istişarelerin başladığı belirtildi.

Kaynaklar, Su-57 konusunda henüz bir müracaatın olmadığını, bununla ilgili somut sözleşme müzakerelerinden bahsetmek için ise henüz erken olduğuna dikkat çekti.

Haberde, 27 Ağustos’ta iki liderin Kremlin ya da Putinin yazlık konutunun bulunduğu Soçi yerine MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarının yapıldığı Moskova yakınlarındaki Jukovsky Uluslararası Havaalanında bir araya gelmelerine dikkat çekildi. Bu nedenle görüşmede gündemin Suriyede son dönemde artan gerginlik ile sınırlı olmadığının mesajının verildiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuarda Rusların beşinci nesil uçaklarını dikkatle incelemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayii alanında Rusya ile dayanışma içinde olmak istedikleri mesajını vermişti.

Erdoğan, ortak projeler görüşmesi için de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demiri Moskovada bırakmıştı.

Son güncelleme: 13:14 06.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı