• Turkhane Logo

Rus oligarklara ait en az 11 yat Türkiye'de

Batı yaptırımlarından kaçan birçok oligark, yatlarını Türkiye'deki marinalara taşıdı

00:18 29 Ağustos 2022 Pazartesi
Rus oligarklara ait en az 11 yat Türkiye'de
Batı yaptırımlarından kaçan birçok oligark, yatlarını Türkiye'deki marinalara taşıdı

Britanyanın çok satan tabloidlerinden Daily Mail, Batı yaptırımlarından kaçan Rus oligarklarına ait en az 11 yatın Türkiyede olduğunu belirtti. 
Daily Mailin haberine göre bu 11 yattan dördü Chelseanin eski sahibi olan Roman Abramovicha ait. Haberde Garcon adlı 17 milyon sterlin değerinde yatın konum verisi kapalı bir biçimde Göçek Azure Marinada, 32 milyon sterlin değerinde Halonun yine Göçekte, 430 milyon değerindeki My Solarisin de Bodrumda olduğunun tespit edildiği bildirildi.
Abramoviche ait olan bir başka yat Eclipsein de geçen hafta Göçek açıklarında görüldüğü ifade edildi. Daily Mail, normalde bu yatta 95 kişinin çalıştığını, ancak bu sayının mevcut olarak 5e kadar düştüğünü; bu sebeple de bir hayalet gemiye benzediğini ifade etti. 400 milyon sterlin değerindeki Eclipsete helikopterlerin inebileceği iki alan, iki yüzme havuzu, bir disko ve hatta hava savunma sistemi bulunuyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putine yakın oligarklardan Dmitry Kamenshchikin 135 metrelik 339 milyon sterlin değerindeki süperyat Flying Foxun da Göçekteki Azure Marinada Abramoviche ait Garconun yanında olduğu ifade edildi. 
Haberde bu yatların bazılarının ücret karşılığında parti düzenlemek isteyen insanlara kiralandığı ifade edildi. Daily Maile konuşan bir marina güvenlik görevlisi, Yakın zamanda Flying Foxun bir Arap prens tarafından kiralandığını söyledi. 
Daily Mail, Recep Tayyip Erdoğan rejiminin Rusyaya yakın olması bu duruma yardımcı oluyor değerlendirmesinde bulundu.

Son güncelleme: 00:18 29.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı