• Turkhane Logo

RTÜK'ten bir skandal daha: AKP soslu tarım reklamını yayınlama mecburiyeti

RTÜK; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, AKP’nin

20:58 18 Ocak 2023 Çarşamba
RTÜK'ten bir skandal daha: AKP soslu tarım reklamını yayınlama mecburiyeti
RTÜK; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, AKP’nin

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugünkü toplantısında; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili öncelikli yayın talebinin, TV kanallarında yayınlanmasına oyçokluğu ile karar verdi. Tanıtım filminde, AKP’nin Türkiye Yüzyılı belgesine doğrudan atıf yapıldığı görüldü.

Animasyon şeklinde hazırlanan kamu spotu videosunda, bir çiftçi “Bu sene bereketli geçecek inşallah. Pamuk ekeceğiz ya Çiftçi Kayıt Sistemine bildirmek lazım. Çayımı içeyim de şehre doğru yola koyulayım. En az iki günlük işim var diyor. Torunu ise çiftçiye Dur dede, bekle. Ne işimiz var şehirde? Sen çayını iç, ben hallederim o işleri yanıtını veriyor.
Videoda “Çiftçi Kayıt Sistemi güncellendi. Artık başvuru şartları ve süreç çok daha kolay. Çiftçilerimiz e-Devlet üzerinden hiçbir yere gitmeden Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerini yapabiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan, ürün güncellemesi yapacak tüm çiftçilerimiz bu hizmetten yararlanabiliyor. İki günlük iş, iki dakikada bitiyor. Türkiye Yüzyılı’nda tarımda dijital dönüşüm devam ediyor ifadeleri kullanılıyor.

MEVZUAT NE DİYOR?Kamu Spotları Yönergesi’nin 4. maddesi; Kamu spotlarında siyasi partilerin resmi sembolleri ile siyasi partilere ait logo, şekil, slogan gibi çağrışım unsurlarına yer verilemez hükümlerini içeriyor.
ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 21 Haziran 2021 yılında devreye alınan ve üreticilerin arazilerinde yaptıkları bitkisel üretim faaliyetlerinin kayıt altına alınarak, tarımsal destek ödemelerinin yapılmadığı idari kayıt sistemidir. 

Son güncelleme: 20:58 18.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı