• Turkhane Logo

RTÜK, FOX TV, Halk TV, Tele 1 ve Flash Haber’e ceza yağdırdı

Muhalif kanalları iktidarın politikaları doğrultusunda cezalandırmanın aracı haline getirilen RTÜK, FOX TV, Halk TV, Flash Haber ve Tele 1'e üst sınırdan idari para cezası yağdırdı.

17:19 07 Haziran 2023 Çarşamba
RTÜK, FOX TV, Halk TV, Tele 1 ve Flash Haber’e ceza yağdırdı
Muhalif kanalları iktidarın politikaları doğrultusunda cezalandırmanın aracı haline getirilen RTÜK, FOX TV, Halk TV, Flash Haber ve Tele 1'e üst sınırdan idari para cezası yağdırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından muhalif kanalların sesini kısmak için yeniden harekete geçti.

RTÜK Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, RTÜKün, FOX TV, Halk TV, Flash Haber ve Tele 1e ceza verdiği açıkladı.

Taşcının paylaşımına göre, FOX TV ve Halk TVye yüzde 5 idari para cezası, Tele 1’e verdiği yüzde 3 idari para cezasını 3 ayrı rapora bağlayarak, yüzde 3 ceza kararlaştırıldı. Böylece Tele 1e 3 ceza verildi.

Ayrıca, Flash Haber’e de yüzde 3 para cezası verildi. Söz konusu idari para cezaları üst sınırdan verildi.

RTÜK Üyesi Taşcının paylaşımı şöyle:

Seçimler bitti, RTÜK televizyonların sesini kısmak için hızla harekete geçti. FOX TV’nin seçim yayınında Çiğdem Toker’in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği “demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözleri nedeniyle kanala yüzde 5 idari para cezası verildi.

RTÜK, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında Ümit Özdağ’ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri sırasında “Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak  yok” sözleri nedeniyle toplumu kin ve düşmanlığa tahrik savıyla HALK TV’ye yüzde 5 para cezasına karar verdi.



Prof. Dr. Emre Kongar ile Merdan Yanardağ’ın 18 Dakika programında, oy pusulalarına ilişkin iddiaları nedeniyle nedeniyle Tele 1’e yüzde 3 idari para cezası verildi. Tele 1’in aynı reklam kuşağındaki yayınlara 3 ayrı rapora bağlayarak, yüzde 3 ceza kararlaştırıldı. Böylece tek yerine 3 ceza verildi!

DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına katılmasını eleştirmesi nedeniyle de Flash Haber’e Oğan’ın “küçük düşüldüğü” gerekçesiyle yüzde 3 para cezası verildi. Oğan tarafsız kalsaydı acaba RTÜK yine bu cezayı verir miydi!?

Seçim sonrası RTÜK, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı her türlü engellemeye hızla girişti. Elbette bu sis bulutu dağılır, özgürlükler hak ettiği değere, halk da gerçekleri duymaya kavuşur. Bugünkü kararlara Sayın Tuncay Keser ile karşı oy kullandık.

Son güncelleme: 17:19 07.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı