• Turkhane Logo

Roboskililer 320 haftadır adalet bekliyor

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 320 hafta geçti.

19:15 15 Şubat 2018 Perşembe
Roboskililer 320 haftadır adalet bekliyor
Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 320 hafta geçti.

Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarları başında yaptıkları açıklamayla adalet istedi.

Aileler adına açıklama yapan katliamda hayatını kaybeden Şivan Encü’nün kız kardeşi Zilan Encü, “Biz hep burada, evlatlarımızın kardeşlerimizin mezarları başında, sonunu Roboski’ye adalet talep ederek bitirdiğimiz açıklamalar yaptık. Hukuka, adalete, vicdanlara seslendik. Sesimizi soluğumuzu duyurmak için Mecliste, Başbakanlıkta, askeri ve sivil mahkemelerde, Anayasa Mahkemesinde kapılar çaldık. Talebimiz hep aynıydı; her saniyesi devletin kayıtlarında yer alan bir katliamın mağdurları olarak talebimiz sadece adaletin tecelli etmesiydi. dedi.

Roboskî Katliamı; mahkemelerden mahkemelere gönderilerek, iktidar vekilleri eliyle meclis raporlarında aklanarak, Anayasa Mahkemesi’nde bir iki evrak eksikliği bahanesiyle evrakı tamam olan mağdurların da talebi reddedilerek, verilen sözlerin aksine Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybedildi. diyen Encü, Tüm bunlar yetmediği gibi Roboski’de işlemeyen hukuk Ferhat Encü’nün vekilliğinin düşürülmesinde işledi.





Roboskili aileleri olarak bugün burada talep ettiğimiz adalet, ülkenin barışını ve bir arada yaşamasına vesile olacaktır. Bilinmelidir ki; adalet, barışın temelidir. Toplumsal yaşamın olmazsa olmazıdır. Adalet arayışımıza barış çığlıklarımızıda ekleyerek adaletli, eşit, kardeşçe ve insanca yaşamanın yolu yüzleşmeyle başlar. Yüzleşme olmadan adalet olmaz.Ve bir kez daha ivedilikle vurguluyoruz. Yüzleşme yoksa adalet de yok, adalet yoksa barış da yok diyoruz. Roboski katliamını sıradan bir adli vaka gibi zamana yayma, konuyu kamuoyu gündeminden uzak tutmaya çalışma ve hesap vermekten kaçma eğilimi asla kabul edilemez. Roboski katliamını bir dönüm noktası olarak görüyor ve Roboski’yi unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 19:15 15.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı