• Turkhane Logo

Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu

Türkiye'den itirafçı olan Reza Zarrab'la ilgili flaş karar...

20:54 01 Aralık 2017 Cuma
Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu
Türkiye'den itirafçı olan Reza Zarrab'la ilgili flaş karar...

ABD’nin New York kentinde tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atillanın yargılandığı, Rıza Sarrafın ise itirafçı olarak yer aldığı davanın üçüncü duruşması bugün görülüyor. 
Erdoğan ve AKP kanadından ardı ardına gelen sert açıklamalardan sonra Rıza Sarraf ve ailesinin mal varlığına el koyma kararı geldi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmazın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilen yazıda,Türkiye Cumhuriyetinin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği gerekçesiyle Rıza Sarrafın mal varlıklarına el koyma kararı verildiği belirtildi.

El koyma kararındaki listede Sarrafın kızı Alara Sarrafın da ismi yer alırken, Sarrafın yakın çevresi ve akrabaları da listede bulunuyor. 

ABDdeki davada itirafçı olup sanıklıktan tanıklığa geçen Rıza Sarraf, davanın dünkü oturumunda, Ziraat Bankası ile Vakıfbankın İran ile yapılan altın ticaretine, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Hazineden Sorumlu
Devlet Bakanı Ali Babacanın talimatıyla dahlini Zafer Çağlayandan duyduğunu söylemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilen yazı şöyle:


/
/

 

Son güncelleme: 20:54 01.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı