• Turkhane Logo

Riyad’dan Esed’e davet gidiyor

On yılı aşkın bir süredir iç savaşın içinde olan Suriye ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

19:04 02 Nisan 2023 Pazar
Riyad’dan Esed’e davet gidiyor
On yılı aşkın bir süredir iç savaşın içinde olan Suriye ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

Reuters: Suudi Arabistan Suriyeyi Arap Birliği zirvesine davet edecek

   Suudi Arabistanın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadı Arap Birliği liderler zirvesine davet edeceği bildirildi.
DIŞ HABERLER
02.04.2023Reuterse demeç veren kaynaklar, Suudi Arabistanın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esedi Riyadın Mayıs ayında ev sahipliği yapacağı Arap Birliği zirvesine davet etmeyi planladığını söyledi.
Kaynaklar, Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhanın önümüzdeki haftalarda Şama giderek Esada 19 Mayısta yapılması planlanan zirveye resmi bir davette bulunacağını söyledi.
Arap Birliği Genel Sekreteri Sözcüsü Gamal Roshdy, örgütün Arap ülkeleri arasındaki ikili düzeydeki her hareketten haberdar olmadığını belirterek, Varsayılan ziyaret hakkında önceden bilgilendirilmemiz gerekmiyor açıklamasında bulundu.
Reuters, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esedin Arap Birliği zirvesine katılımının, Suriyenin örgütten çekildiği 2011den bu yana Arap dünyasındaki en önemli gelişme olarak ifade etti. Riyad ve Şam yönetimlerinin, Ramazan ayından sonra karşılıklı olarak büyükelçiliklerini yeniden açma konusunda anlaşmaya vardıkları iddia edilmişti.
Öte yandan, Arap Birliğinin en etkili üyelerinden Mısır da Suriye yönetimiyle temaslarını yeniden başlattı. Suriye ve Mısırın dışişleri bakanları dün Kahirede bir araya gelirken, karşılıklı yapılan açıklamalarda iş birliğini güçlendirme mesajları dikkat çekmişti.
Mısır ve Suudi Arabistanın Suriye yönetimiyle ilişkileri yeniden tesis ederek, ülkenin Arap Birliğine geri dönmesini sağlamayı amaçladıkları bildirildi. Diğer bir yandan da, Suudi Arabistan ile İran yönetimi arasındaki yakınlaşma Orta Doğudaki dengelerin yeniden kurulmaya başlandığını gösteriyor.

Son güncelleme: 19:04 02.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı