• Turkhane Logo

Reza Zarrab davasında mahkeme 17-25 Aralık tapelerini dinletecek

“Tapeleri kaydeden şahıslar da dinlenecek..."

23:42 16 Kasım 2017 Perşembe
Reza Zarrab davasında mahkeme 17-25 Aralık tapelerini dinletecek
“Tapeleri kaydeden şahıslar da dinlenecek..."

İran’a yönelik yaptırımları delmek ve kara para aklamak başta olmak üzere dört suçtan hakkında 75 yıla kadar hapis istenen İran asıllı işadamı Reza Zarrab ve avukatları, 27 Kasım’da esastan görülmeye başlanacak dava öncesi bugünkü ara duruşmaya katılmadı.

Hürriyet’ten Razi Canikligil‘in haberine göre duruşmada, dava kapsamında tutuklu bulunan Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla ve avukatları hazır bulundu.

Hakim Richard Berman, Atilla’nın son iddianameye yönelik itirazlarını reddederek, iddianamenin geçerli olduğuna hükmetti.

“17-25 ARALIK TAPELERİ MAHKEMEDE DİNLETİLECEK, TAPELERİ KAYDEDEN DE ŞAHİT OLACAK”

Sputnik‘in aktardığına göre, CNN Türk canlı yayınına bağlanan Hürriyet New York temsilcisi Canikligil, hakimin 17-25 Aralık tapelerinin mahkemede dinlenmesine karar verdiğini bildirdi. Canikligil, 2014’ün yaz ayından sonra da yapılan dinlemelerin mahkemede sunulacağını aktarırken “Tapeleri kaydeden şahıslar da dinlenecek. Bunlar ABD’li mi Türk mü bilgi verilmedi” ifadesini kullandı.

Salı günü tekrar bir duruşma yapılacağını aktaran Canikligil, Zarrab’ın nerede olduğuyla ilgili olarak iki ihtimalden bahsetti. Bunlardan birisi Sarraf’ın FBI ile pazarlık yapıyor olması, diğeri ise kaldığı cezaevinde özel bir bölüme alınmış olması. Canikligil, Zarrab’ın  bir sebepten dolayı özel bölüme alınmış olması durumunda bu kayıtların da kamuya sunulmayacağını ekledi.

Canikligil, “İtirafçı olursa mahkemede açıklanmak zorunda mı?” sorusunu yönelten Hande Fırat’a şu cevabı verdi:

“İtirafçı olduğu belli olacaktır. Kendisi mahkemeye gelmek ve suçlarını itiraf zorunda. Hakimin itirafları kabul etmesi gerekiyor.”

‘BAŞKA BİR YERDE’

Öte yandan, Sarraf’ın nerede olduğu tartışmaları devam ediyor. En son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zarrab hakkında ABD’ye 1 değil, 2 nota verildiğini açıkladı. Çavuşoğlu, 3-4 gün önce ilk notanın verildiğini ‘ABD’den herhangi bir ses çıkmayınca’ tekrar nota verildiğini aktardı. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. ‘Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok’ diye genel bir cevap verilmiş.”

Zarrab, 19 Mart 2016’da ABD’deki Miami Havalimanı’nda gözaltına alınmış, 21 Mart 2016’da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Son güncelleme: 23:42 16.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı