• Turkhane Logo

"Reyhanlı'ya düşen mermiler 2014'teki ses kaydını hatırlatıyor"

Erdoğan ve AKP 2014 yıllarında Türkiye'yi Suriye'deki savaşın içerisine çekmeye çalıştığı ses kaydında 'füze atarız, savaş sebebi sayarız' şeklinde ifadeler ortaya çıkmıştı. Reyhanlılar da atılan füzelerin bu kapsamda olduğunu düşünüyor.

10:52 23 Ocak 2018 Salı
Erdoğan ve AKP 2014 yıllarında Türkiye'yi Suriye'deki savaşın içerisine çekmeye çalıştığı ses kaydında 'füze atarız, savaş sebebi sayarız' şeklinde ifadeler ortaya çıkmıştı. Reyhanlılar da atılan füzelerin bu kapsamda olduğunu düşünüyor.

Türkiyenin saldırılarını sürdürdüğü Afrinin sınır komşusu Reyhanlıda halk tedirgin. Yurttaşlar, ana akım medyanın aksine şimdiye kadar sınırın diğer tarafından kendilerine herhangi bir saldırı yapılmadığını belirterek, düşün mermilerin ise nereden geldiği konusunda şüpheleri olduğunu söyledi.
Türkiyenin ve bağlı grupların havadan ve karadan saldırdığı Afrinin sınır komşusu Hatayda halk tedirgin. Saldırılar 4üncü gününe girerken, Hatayın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı sınır köylerine sevkiyat yer yer devam ediyor. Özellikle Efrin sınırında bulunan Reyhanlı adeta sessizliğe büründü. Yapılan anonslarla ilçe sakinlerinden evlerine bayrak asarak dışarı çıkmamaları isteniyor. 
 
Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir yurttaş, ana akım medyanın aksine şimdiye kadar sınırın diğer tarafından ilçelerine yönelik herhangi bir saldırı yapılmadığını belirterek, ilçelerine düşün mermilerin ise nereden geldiği konusunda şüpheleri olduğunu söyledi. 
 
‘HALK GÖÇÜ DÜŞÜNÜYOR’
 
Başka bir yurttaş da, ilçedeki halkın panik içinde olduğunu ve ne yapacağını bilmediğini ifade ederek, Reyhanlı’nın yerli halkı, göçü düşünüyor. Şimdilik ilçede sakinlik var ama herkes göç etmeyi düşünüyor. Durumlar hiç açıcı değil. Olanağı olan gidecek. Bir de ilçede bayraklarla donatılan araçlar sürekli olarak ilçe merkezinde konvoy yapıyor” diye konuştu. 
 
HATAYA FÜZELERİ KENDİLERİNİN ATMADIĞI NE MALUM
 
Hatay kent merkezinde yaşayan yurttaşlardan biri ise, kaygılarını şöyle dile getirdi: Türkiye ya da çeteler tarafından roket atılmıştır. Kent merkezi ile sınırın öte tarafı arasındaki uzaklığı düşünürsen pek mantıklı gelmiyor. 2014 yılında Youtube aracılığı ile secim gudumu adlı hesaptan ses kayıtları yayınlanmıştı. Ve kayıt MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililere ait olduğu, Suriyeye müdahale konusunda Türkiyeye MİT eliyle füze atılmasının konuşulduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi kendilerinin atmadığı ne malum.”
(MA)

 

Son güncelleme: 10:52 23.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı