• Turkhane Logo

Reyhanlı’da bir depoda 5 saat boyunca patlama: Gizli istihbarata mı ait?

Reyhanlı’da bir depoda 5 saat mühimmat patladı. Deponun kime ait olduğu bilinmiyor. İlk görüntüler, kayıt dışı mühimmat üssü olduğunu gösteriyor.

15:52 09 Ağustos 2019 Cuma
Reyhanlı’da bir depoda 5 saat boyunca patlama: Gizli istihbarata mı ait?
Reyhanlı’da bir depoda 5 saat mühimmat patladı. Deponun kime ait olduğu bilinmiyor. İlk görüntüler, kayıt dışı mühimmat üssü olduğunu gösteriyor.



Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir depoda 5 saat süren mühimmat patlamaları gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, olayda ölen ya da yaralanan olmazken deponun bazı bölümlerinde yangın çıktı.

Reyhanlı merkezin dışında yer alan patlamanın meydana geldiği bölgedeki bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Gazeteci Fehim Taştekin olayla ilgili görüntüleri yayınlarken, “Memleketin bir köşesinde 5 saat süren patlamalar oluyor, evler boşaltılıyor, 2 bina hasar alıyor, medyada iki satır bilgi yok. Patlayan yer neresi? Burası istihbarata mı ait? Yoksa askeri bir tesis mi? Bu silahlar nedir? Patlamanın kaynağı nedir? Ülke kime emanet!” diye sordu.





  Reyhanlı’da mühimmat deposunda patlamalar oluyor. Çevre evler boşaltılıyor. İlçeden bir arkadaşımın çektiği görüntüler. pic.twitter.com/UiwvYGF3zo — Fehim Taştekin (@fehimtastekin) August 9, 2019

ASKERİ TESİS DEDİLER AMA TC’YE AİT TEK İBARE YOK

Patlamanın askeri bir tesisin mühimmat deposunda meydana geldiği açıklandı ancak tesisin görüntüleri bu iddiayla çelişti. TSK’ya ait hiçbir ibare bulunmayan ve TSK’ya ait tesislerin hiçbirinin özelliklerini taşımayan bina, adeta hayalet bir görüntüde. Depo, Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadı’na yakın bir bölgede.



Patlamanın olduğu tesisle ilgili ajansların sabah saatlerinde geçtiği fotoğrafta, binada Türkiye Cumhuriyeti’ne ait hiçbir tabela bulunmadığı görülüyor. Bina adeta gizli istihbarat deposu gibi.

Reyhanlı’da, Suriye’deki radikal gruplara sevkedilen mühimmatların tutulduğu yasa dışı tesislerin olduğu iddiası daha önce de gündeme gelmişti. Türkiye’den Suriye’ye sevkedilen yasa dışı mühimmatların görüntülerini yayınlaması nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar yargılanmış ve hapis cezasına çarptırılmıştı.

Son güncelleme: 15:52 09.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı