• Turkhane Logo

Reuters Kılıçdaroğlu'nu yazdı: 'Erdoğan saltanatını sona erdirmek için tarihi fırsat'

Uluslararası haber ajansı Reuters, 6'lı masanın ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir değerlendirme yayımladı. Buna göre Kılıçdaroğlu,

17:30 07 Mart 2023 Salı
Reuters Kılıçdaroğlu'nu yazdı: 'Erdoğan saltanatını sona erdirmek için tarihi fırsat'
Uluslararası haber ajansı Reuters, 6'lı masanın ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir değerlendirme yayımladı. Buna göre Kılıçdaroğlu,

Millet İttifakı, 2023 genel seçimlerinde yarışacak adayını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıkladı. Reuters haber ajansı, Kılıçdaroğlunun adaylığını Muhalefet lideri, Erdoğanın gölgesinden sıyrılmaya çalışıyor başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Reuters, söz konusu değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

Kariyeri boyunca Erdoğanın gölgesinde kalan muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tekrarlanan seçim yenilgileri ve yirmi yıldır siyasete hakim olan Erdoğanın kendisini küçümsemesinden sonra artık zamanının geldiğine inanıyor... 
Değerlendirmede, Kılıçdaroğlunun aday olarak açıklanmasından kısa bir süre önce, 6lı masanın 72 saatlik bir siyasi dram yaşadığı kaydedildi.
Reutersın haberine göre Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaşın, Cumhurbaşkanı yardımcısı olacakları bir formülle krizi atlattı.
Yüksek enflasyon ekonomik istikrarsızlık Erdoğanın oy kaybetmesine neden olurken, Kılıçdaroğluna avantaj sağladı.
Seçim sonucunun, Türkiyeyi kimin yöneteceğinin yanı sıra, Türkiyenin yönetimini, ekonomisini ve dışişleri politikalarını da belirleyeceğini belirten Reuters, seçimin zorlu geçeceğini ifade etti. 
Reuters, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Erdoğan hükümetine yönelik eleştirilerin arttığını, ancak anketlere göre Erdoğanın oy oranını büyük ölçüde koruduğunu aktardı ve Yine de birleşik muhalefet, Erdoğana zorluk çıkarabilir ifadelerine yer verdi.
YARALARI SARMA ARZUSU...Kılıçdaroğlunun eski bir ekonomist olduğunu vurgulayan Reuters, enflasyon oranlarının yüzde 85e çıktığı ekonomik koşullara, alışılmışın dışında politikalar ile müdahale edilmesinin, Türkiyede döviz çöküşüne yol açtığını söyledi. Bu durumun ise, Kılıçdaroğluna Erdoğan saltanatını sona erdirmek için tarihi bir fırsat sunduğunu aktardı.
Reuters, Kılıçdaroğlunun helalleşme çağrısına da Türkiyenin geçmişinde yaşanmış eski yaraları sarma arzusundan bahsetti ifadesiyle değindi. 
Reuters ayrıca, Kılıçdaroğlunun CHPyi yeniden şekillendirdiğini şu sözlerle belirtti: 
Kılıçdaroğlunun partiyi sessizce reforme ettiği ve Atatürkün fikirlerinin katı bir versiyonunu benimseyen katı Kemalistleri bir kenara iterek Avrupa sosyal demokrat değerlerine daha yakın görünen üyeleri desteklediği düşünülüyor.

Son güncelleme: 17:30 07.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı