• Turkhane Logo

Resmen açıklandı, Biden'ın Demokrasi Zirvesi'nde Türkiye yok

ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahipliği yapacağı Demokrasi Zirvesi'nde Türkiye'ye yer yok

11:07 24 Kasım 2021 Çarşamba
Resmen açıklandı, Biden'ın Demokrasi Zirvesi'nde Türkiye yok
ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahipliği yapacağı Demokrasi Zirvesi'nde Türkiye'ye yer yok

ABD Başkanı Joe Bidenın 9-10 Aralık 2021 tarihlerinde internet üzerinden ev sahipliği yapacağı Demokrasi Zirvesine davet edilen ülkelerin yer aldığı liste Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı. 
Davet edilen ülkeler arasında Türkiye yer almadı. Listede Avrupa Birliği ülkesi Macaristan da yer almazken, tıpkı Karpat ülkesi gibi demokrasisinde erime gözlemlenen ve ABden uzaklaşmaya başlayan Polonya çağrıldı. 
Zirveye davet edilen ülkeler/ Görsel: AxiosResmi listeye göre Orta Doğudan temsilciler sınırlı olacak. Biden yönetimi ABDnin müttefiklerinden Mısırı da davet etmezken, Irak ve İsrail listede yer aldı. 
Listede yer alması en çok dikkat çeken ülkelerden biri de Tayvan oldu. Çinin üzerinde hak iddia ettiği Tayvanın davet edilmesi; Washington-Pekin hattındaki ilişkileri daha da gerebilir. Davet edilen ülkeler arasında Çin ve Rusya da yok.
Kasım başında basına sızan listede yer almayan Balkan ülkeleri Sırbistan ve Kosova listenin son versiyonuna eklendi. Bosna-Hersek ise davetliler arasında yer almıyor. 
Zirveye toplamda 110 ülke davet edildi. 
Aralık ayında yapılacak zirvenin 3 ana temaya odaklanacağı belirtilmişti:
1. Otoriterliğe karşı savunma2. Yozlaşmayı tespit etme ve onunla mücadele3. İnsan haklarına saygıyı teşvik etme

Son güncelleme: 11:07 24.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı