• Turkhane Logo

Rektörün skandal paylaşımına tepki yağdı: Saydıklarından hangisi suç?

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, koronavirüs uzmanı KHK’lı akademisyen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı ile ilgili skandal bir paylaşımda bulundu.

17:54 24 Mart 2020 Salı
Rektörün skandal paylaşımına tepki yağdı: Saydıklarından hangisi suç?
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, koronavirüs uzmanı KHK’lı akademisyen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı ile ilgili skandal bir paylaşımda bulundu.




Ulaşlı’yla ilgili özel bilgileri kamuoyuna açıklayan Gür, mahkeme kararını yok saydı. Gür’ün, “Bilmeden alet olanları uyarmak adına bu bilgileri paylaşıyoruz. Bu kişi mi suçsuz ve kahraman? Kim neyi savunuyor?” notuyla yapılan paylaşımın ekinde, Mustafa Ulaşlı’nın hangi okuldan mezun olduğu, nerede doktorasını yaptığı gibi bilgilerin yanı sıra, banka hesapları ve kişisel ödemelerine ilişkin bilgiler de yer alıyor.
  Lütfen hakkında bilgi sahibi olmadığınız kişi veya olaylarla ilgili algı yöneticileri ve kitle psikolojisini kullananların etkisinde kalarak ağır hakaret içeren yorumlarda bulunmayın.Bilmeyerek yaptıysanız özür dilemek de bir erdemdir. FETÖ sevicilerine gelince onlar umutsuz vaka https://t.co/sTZ4dOYiq5 pic.twitter.com/66Si7JINLm — Prof Dr Ali GÜR (@profaligur) March 23, 2020


BANKAYA 2 BİN 700 TL YATIRMIŞ, FATİH’TE ÇALIŞMIŞ!

Ali Gür’ün skandal paylaşımı büyük tepki çekti. Zira Gür’ün paylaştığı ve suç olarak lanse ettiği şeyler arasında TCK kapsamına giren tek bir madde bile yoktu. Peki ne yapmış Ulaşlı? Tamamen yasal bir bankaya farklı tarihlerde toplamda 2 bin 700 TL para yatırmış! Sadece 2 bin 700 TL! Başka ne yapmış? Yasal bir derneğe üye olmuş. Hisar Eğitim Tur. adlı şirkette SGK kaydı varmış! 2005-2011 yılları arasında Fatih Üniversitesi’nde çalışmış! Kimse Yok mu derneğine SMS yolu ile para göndermiş! Belki daha da önemlisi; kendisi gibi KHK ile görevden uzaklaştırılan akademisyenlerle bir araya gelmiş! Rektör Adil Gür’e sormak lazım; yukarıda sayılanlardan hangisi TCK’ya göre suç kabul ediliyor?

MAHKEME KARARININ HÜKMÜ YOK MU?

AKP rejimi ve onun bürokratlarına göre mahkeme kararlarının hiç bir önemi yok! Zira Ulaşlı hakkında yapılan soruşturma sonucunda ‘terör örgütü üyesi olduğuna dair somut hiç bir delil olmadığı için’ doğal olarak ‘takipsizlik’ kararı verilmiş. Koronavirüs üzerine 3 yıl ABD Princeton Üniversitesi’nde, 4 yıl da Hollanda’daki Groningen Üniversitesi’nde çalışmış belki de tek akademisyen olan KHK’lı Doçent Dr. Mustafa Ulaşlı, yaklaşık 3 yıldır göreve dönmeyi bekliyor ama kimse oralı bile olmuyor. Koronavirüs bütün dünyayı yakıp kavururken bile Ulaşlı’nın göreve dönmemesi için iktidar ve bürokratları ‘algı operasyonlarına’ devam ediyor…

Son güncelleme: 17:54 24.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı