• Turkhane Logo

Rektör, çocuğunun bakıcısını üniversite kadrosuna aldı

Akdeniz Üniversitesi rektörü Özlenen Özkan’ın çocuğunun bakıcısını üniversite de kadrolu olarak işe aldığı ortaya çıktı.

12:09 10 Eylül 2022 Cumartesi
Rektör, çocuğunun bakıcısını üniversite kadrosuna aldı
Akdeniz Üniversitesi rektörü Özlenen Özkan’ın çocuğunun bakıcısını üniversite de kadrolu olarak işe aldığı ortaya çıktı.

t24’ten Gözde Yel’in haberine göre Özlenen Özkan, çocuğunun bakıcısı Sevinç Turkut’u üniversite kadrosuna aldı ve maaş bağlandı. Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol, dünyada kadavradan ilk rahim nakli gerçekleştiren ekipte yer alan Akdeniz Üniversitesi rektörü Özlenen Özkan henüz konu ile ilişkili resmi bir açıklama yapmadı.

2 yıldır Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Özkan’ın çocuklarının bakımıyla ilgilendiği iddia edilen, akademik anlamda yüksek lisans yapması dışında çalışması olmayan Sevinç Turkut adlı kişiyi geçen sene öğretim görevlisi olarak kadroya aldığı belirtildi.

YAKINLARA ÖZEL KADRO


Akdeniz Üniversitesi’ne çeşitli yatırımlar yapan ADOPEN şirketinin üst düzey yöneticisinin yakını Miray Dağyar’a da bu yıl özel doçentlik kadrosu ilanı açıldığını söyleyen öğretim elemanı, “Birçok profesör varken önce dekan yardımcısı yapıldı, ardından kendisine spesifik bir ilan açılıp özel kadro verildi. Onlarca öğretim üyesi beklerken ve kriterlerin hepsini karşılarken, yine özel ilan açtılar.” diye konuştu.

Yine T24’e konuşan kaynak, bu yıl bir doçentlik kadrosu daha açıldığını ve bunun da AKP milletvekili İbrahim Aydın’ın 8 ay önceye kadar danışmanlığını yapan Ramazan Gök için olduğunu belirtti. Açılan kadro ilanında kişiden TÜBİTAK 1001 projesinde görev almış olması, liyakat ve mizah iklimi konularında çalışma yapmış olması isteniyor.

SAVUNMA: BANA ÖZEL BİR ŞEY DEĞİL

Ramazan Gök ise bir tek kendisine özgü bir durum olmadığını, Türkiye’nin her yerinde sürecin bu şekilde işlediğini savundu. Gök, “Doçentlik ve profesörlükte, üniversitenin kendi hocası girebilmesi için herkesin kendi çalışmaları yazılır. Bir tek ben değil, bin isim verebilirim… Yükselmelerde bunu bütün üniversiteler yapar. 20 Ağustos’ta çıkan ilanlara bakılırsa hepsinde karşısında açıklama yazar, kişinin yaptığı çalışmalardan bir kısım alınmıştır. Bu bana özel bir şey değil.” diyor.

Son güncelleme: 12:09 10.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı