• Turkhane Logo

Ramazan’ın güzelliği kıtaları aştı; ABD’li televizyon kanalında ikinci ‘geleneksel’ iftar programı

13:25 31 Mart 2024 Pazar
Ramazan’ın güzelliği kıtaları aştı; ABD’li televizyon kanalında ikinci ‘geleneksel’ iftar programı





ABD’nin Florida Jacksonville eyaleti, yıllardır farklı ve renkli iftar organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. 2002’den bu yana Florida’da yaşayan iş insanı Sel Büyüksaraç’ın, 2007 yılında başlattığı ‘iftar’ programlarının kapsamı, 3 yıl önce Atlantic Enstitüsü’nün katkısıyla daha da genişledi.



Sel Büyüksaraç’ın sadece evinde düzenlediği iftar programlarında ABD’de yaşayan farklı din, milliyet ve kültürlere sahip 3 bin 500’e yakın misafir ağırlandı. İlk zamanlar eşi Angie Büyüksaraç ile birlikte evde, 20-30 kişilik iftarlar veren Sel Büyüksaraç, üç yıl önce Atlantic Enstitüsü ve İstanbul Kültür Merkezi sponsorluğuyla programları hastanelere, okullara, televizyon kanallarına taşıdı.



/



Sel Büyüksaraç, Mevlana’nın “Ne olursan ol yine gel!” sözünü kendisine rehber edindiğini ve ilk iftarı da böyle düzenlediğini anlatıyor. Yıllar geçtikçe Büyüksaraç’ın misafir sayısı da artıyor. Büyüksaraç, sade vatandaşların yanı sıra önemli isimleri de evinde misafir ediyor, Ramazan’ın güzelliklerini paylaşıyor.



/



Geçtiğimiz yıllarda bir vesileyle tanıştığı medya yöneticilerini de evinde ağırlıyor. Gazeteci ve televizyon yöneticileri, iftardan çok etkileniyor ve Büyüksaraç’a, “Bunu daha büyük bir organizasyon şeklinde televizyon binasında yapalım.” teklifinde bulunuyor. Teklif kabul ediliyor.



/



Televizyon kanalı WJCT’de ilk iftar geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Bu yıl ise ikincisi gerçekleştirildi. Programa çok sayıda ABD’li katıldı. Sel Büyüksaraç, son 7 yılda 3 bin 500 kişiyi iftar programlarında ağırladıklarını anlatıyor. Ramazanın güzelliklerini hissetmek isteyenler, iftar deneyimini kaçırmıyor.







Sel Büyüksaraç, “Yıllar önce güzel bir niyetle yola çıktık. Amacımız güzellikleri paylaşmak, farklı din ve kültürlere sahip olsak da ‘kardeş’ gibi olabileceğimizi göstermekti. Programlarımız büyük ilgi gördü.” diyor.  Büyüksaraç, önümüzdeki günlerde de iftar programları düzenleyeceklerini belirtiyor.









Son iftar programı, reyting rekoru kırdı



Sel Büyüksaraç ve destek veren gönüllüler, televizyon kanalındaki son davet öncesi radyo canlı yayınında, Ramazan’nın müslümanlar için ne anlam ifade ettiğini ve Ramazan ayı boyunca neler yaptıklarını anlattı. Ramazan’la ilgili merak edilen sorulara da cevaplar verildi. YouTube’dan yapılan 30 dakikalık canlı yayın bir çok kişinin ilgisini çekti ve 19000 izlenme reytingine ulaştı.

Son güncelleme: 13:25 31.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı