• Turkhane Logo

Rakel Dink: En çok da bir kuzuya kıydıkları için üzülüyorum

18:25 16 Kasım 2023 Perşembe
Rakel Dink: En çok da bir kuzuya kıydıkları için üzülüyorum





Ogün Samast’ın serbest bırakılması ile ilgili Pervin Buldan’a konuşan Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, “En çok da bir kuzuya kıydıkları için üzülüyorum” dedi.



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye olmasıyla ilgili Rakel Dink’ten ilk açıklama geldi. Kendisini arayan HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan’a konuşan Rakel Dink , “Sen de bu acıların aynısını yaşadın. O yüzden en iyi biz birbirimizi anlarız. En çok da bir kuzuya kıydıkları için üzülüyorum” dedi.



BULDAN: KATİLLERİ CESARETLENDİREN BU HUKUKSUZLUK ACILARIMIZA ACI KATMIŞTIR



HEDEP Basın Bürosu tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Van Milletvekilimiz ve önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılması üzerine Rakel Dink’i aradı. Kendisi de eşini failli meçhul cinayette kaybeden Buldan, parti olarak her zaman Dink ailesinin ve mağdurların yanında olduğumuzu ifade ederek, ‘Katilleri cesaretlendiren bu hukuksuzluğu ve kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar sadece sizi ve ailenizi değil hepimizi yaralamıştır, acılarımıza acı katmıştır’ dedi.




EN ÇOK DA BİR KUZUYA KIYDIKLARI İÇİN ÜZÜLÜYORUM



Rakel Dink ise duyduğu acıyı paylaşarak, ‘Çok minnettarım. Acılarımız ortak. Sen de bu acıların aynısını yaşadın. O yüzden en iyi biz birbirimizi anlarız. En çok da bir kuzuya kıydıkları için üzülüyorum. Yanımda olduğunuzdan hiç kuşkum yok, bunu hissediyorum’ dedi.”

Son güncelleme: 18:25 16.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı