• Turkhane Logo

Rahip Brunson’a suikast planı netleşiyor: O isim Mustafa Ali Eren!

Çete lideri Serkan Kurtuluş’un, Rahip Brunson’a suikast düzenleyip başarılı olamayan ve Gürcistan’dayken yeni suikastı görüştüğü ortağının kimliği netleşti: Mustafa Ali Eren!

13:16 28 Temmuz 2020 Salı
Rahip Brunson’a suikast planı netleşiyor: O isim Mustafa Ali Eren!
Çete lideri Serkan Kurtuluş’un, Rahip Brunson’a suikast düzenleyip başarılı olamayan ve Gürcistan’dayken yeni suikastı görüştüğü ortağının kimliği netleşti: Mustafa Ali Eren!



Bold Medyadan Cevheri Güvenin haberine göre Arjantin’de tutuklu bulunan çete lideri Serkan Kurtuluş’un “Ortağım, Rahip Brunson’a suikast düzenledi ama başarılı olamadı” dediği kişinin Mustafa Ali Eren olduğu ortaya çıktı. Eren, Serkan Kurtuluş adına uzun yıllar tahsilatçılık yaptı.

Türkiye’den kaçtıktan sonra Gürcistan’da gözaltına alınıp tutuklanan, ardından gizemli biçimde tahliye edilip Arjantin’e geçen Serkan Kurtuluş, Interpol’ün devreye girmesiyle yakalanıp tekrar tutuklandı. Kurtuluş Arjantin’de Infobae Gazetesi‘nden Federico Fahsbender’e konuşmuş ve “AKP’nin üst düzey yöneticileri benden Rahip Brunson’u öldürmemi istediler. Suç F...’ye yüklenecekti” demişti.


Infobae Gazetesi’nin “Bu açıklamalarında iktidar gücünün kendine muhalif/tehlike arz eden her kesimi yok etmek için hiç çekinmeden tetikçi kiraladığını gözler önüne seriyor” şeklinde yorumladığı olayda, Kurtuluş’un “Brunson’u öldürmeye çalışıp başarılı olamayan ortağımla Gürcistan’da buluştuk” sözleri dikkat çekmişti.

SUİKASTÇI ORTAK: MUSTAFA ALİ EREN

Kurtuluş’u Gürcistan’da ziyaret eden isim Mustafa Ali Eren. Eren’in geçmişine bakıldığında 1 Nisan 2011’de Rahip Brunson’a suikast girişiminden yargılandığı görülüyor.

Söz konusu suikast girişimi, Alsancak 1469 Sokak’taki Diriliş Kilisesi’nin önünde meydana geldi. Kilise önüne gelen Mustafa Ali Eren, Diriliş Kiliseleri Derneği vaizi Andrew Craig Brunson’un kapı girişinde olduğu sırada önce kuru sıkı tabancayla 5-6 el ateş etti. Ardından Eren, poşet içerisinde sakladığı tek kırma av tüfeğini çıkartıp Brunson’a doğru ateş etmek isterken, kendisine müdahale edilmesi sonucu silah havaya doğru ateşlendi. Etkisiz hale getirilen Mustafa Ali Eren olayın ardından yargılanarak ceza aldı.

Eren tahliye olduktan sonra Serkan Kurtuluş’la beraber silahlı suç örgütü faaliyetlerine başladı. Çok sayıda iş insanından haraç alınması gibi olaylara karışan ikili son olarak F... Borsası olarak bilen organizasyonun İzmir ayağını oluşturdu.

GÜRCİSTAN’DAN NASIL SERBEST KALDI

Serkan Kurtuluş, Türkiye’den kaçtıktan sonra önce Gürcistan’a geçti. Gürcistan’da ilk olarak ticari faaliyetlere başlayan Kurtuluş, iş adamı B.D’ye Mustafa Ali Eren’i göndererek Gürcistan’da bir kafe açması ve Kurtuluş’u da ortak yapması için baskı kurdu. B.D. teklife geri dönmeyince Eren tekrar ziyaret ederek “Serkan abi sana 80 bin dolar ceza kesti” dedi ve tehdit etti. Bu parayı ödeyen B.D. haraç isteklerinin sonu gelmeyince savcılığa giderek şikayetçi oldu. Bu bilgiler savcılık dosyasına girdi.

GÜRCİSTAN’DA SERBEST BIRAKILMASI

Bu sırada Kurtuluş, Tiflis’te gözaltına alınarak tutuklandı. Tiflis Büyükelçisi olan istihbarat kökenli Fatma Ceren Yazgan da devreye girdi. Kurtuluş gizemli biçimde serbest bırakıldı. Ardından Arjantin’e kaçtı.

Kurtuluş ile Mustafa Ali Eren arasındaki görüşme trafiği Gürcistan’dayken sıklaştı. Kurtuluş’un Gürcistan’da serbest bırakılması ve Arjantin’e kaçışına izin verilmesinde “Brunson suikastı teklifiyle ilgili elimde evraklar var” dediği dönem aynı tarihe denk geliyor.

Serkan Kurtuluş, ifadelerinde “Whatsap yazışmaları elimde” dediği iki kişi, dönemin İzmir Başsavcısı Okan Batu ve İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen.

Kurtuluş, söz konusu iki kişiyle Brunson suikastı hakkında yazıştığını belirtiyor. Kurtuluş’un Gürcistan’dan serbest bırakılması da bu döneme denk geliyor.


Kaynak: BOLD Medya

Son güncelleme: 13:16 28.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı