• Turkhane Logo

Rabia Naz’ı taşıyan ambulans şoförü: Çocuğa araba vurup kaçmış

Şüpheli şekilde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz’ı hastaneye taşıyan ambulans sürücüsünün 112 Acil Çağrı Merkezi’ne, “Büyük ihtimalle çocuğa araba vurup kaçmış” dediği ortaya çıktı.

11:54 25 Eylül 2020 Cuma
Rabia Naz’ı taşıyan ambulans şoförü: Çocuğa araba vurup kaçmış
Şüpheli şekilde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz’ı hastaneye taşıyan ambulans sürücüsünün 112 Acil Çağrı Merkezi’ne, “Büyük ihtimalle çocuğa araba vurup kaçmış” dediği ortaya çıktı.



Ulaşılan ses kaydı, Rabia Naz’ın intihar etmediğini destekler nitelikte bir delil olarak kabul edildi.

Giresun’da 2 yıl önce şüpheli bir şekilde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünde dikkat çeken yeni bir bilgi ortaya çıktı. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki görevli ve Rabia Naz’ı hastaneye taşıyan ambulans sürücüsü arasında geçen konuşmanın kaydına ulaştı.


‘DELİL, İNTİHAR ETMEDİĞİNİ DESTEKLİYOR’

Adliyeden alınan ses kaydına göre, olay yerinde Rabia Naz’a ilk müdahaleyi yapan ekipteki ambulans sürücüsünün, “Büyük ihtimalle çocuğa araba vurup kaçmış” dediği ortaya çıktı. Ses kaydındaki diğer detaylar da, Rabia Naz’ın yüksekten atlayarak intihar etmediğini destekleyen önemli bir delil olarak değerlendirildi.

Ses kaydının olduğu CD üzerinde inceleme yapan baba Şaban Vatan, kaydı dün sosyal medyada hesabında paylaştı. Vatan paylaşımında, “Şahsıma yaptıkları umurumda dahi değil yeter ki Nazımızın adaleti sağlansın. Yeter ki katiller cezasını çeksin” dedi.

57 saniyelik ses kaydının tam çözümü ise şöyle:

112 Merkez:  Arkadaşlar hastayı aldınız mı siz?

Ambulans Sürücüsü:  Aldık aldık.

Merkez:  Nedir durumu?

AS: … e doğru gidiyoruz.

112 Merkez:  Görele’ye mi gidiyorsunuz, ama niye Görele’ye götürüyorsunuz hastayı? Eynesil’e niye bırakmadınız?

AS:  Araba vurma galiba, büyük ihtimalle çocuğa araba vurup kaçma herhalde. Çocuğun ayağı kopuk gibi görünüyor.

Merkez:  Trafik kazası mıymış hasta…

AS:  Öyle gibi görünüyor. Ne olduğu belli değil.

Merkez:  Tamam. Trafik kazasıymış…

AS:  Çocuğun ayağı kopuk gibi görünüyor. Ne olduğu belli değil. Tamam neyse, sonra görüşürüz, trafikteyim.

Merkez:  Tamam oldu.

SORUŞTURMAYA TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada temmuz ayında takipsizlik kararı verildi.

Olayla ilgili 130 kişinin ifadesinin aldığındığını bildiren Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rabia Naz soruşturmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Olay günü Rabia’nın geçtiği tespit edilen güzergahtaki 8 işyerinin güvenlik kamera kayıtları incelenmiştir. Sonuç itibarıyla Rabia Naz’ın düşmesine herhangi bir kişinin kasten ya da taksirle sebep olduğuna dair bir bulguya rastlanmamıştır. Tüm dosya kapsamından, Rabia Naz Vatan’ın evininin çatısından düşerek vefat ettiği kanaatine varılmış, başka birinin kusuru tespit edilemeyen olay hakkında 16.07.2020 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.”

Ne olmuştu?

Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018’de Giresun’un Eynesil ilçesindeki evlerinin önünde yaralı halde bulundu. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz’ın ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu raporunda “genel beden travmasına bağlı omur, pelvis ve ekstremite kemik kırıkları ve gelişen komplikasyonlar” olarak yer aldı. Vücudundaki yaralanmaların “çatıdan düşmeyle mümkün olduğu” belirtildi.

Rabia Naz’ın annesi Atika ve babası Şaban Vatan ise kızlarına siyah bir Doblo marka aracın çarptığını, intihar görüntüsü vermek için de yaralı olarak evlerinin önüne bırakıldığını iddia etti.
 

Son güncelleme: 11:54 25.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı