• Turkhane Logo

Putin'in 'yemek şefi' Prigojin'den itiraf: Tek tek anlattı

Kremlin’e yakın Rus iş insanı Yevgeniy Prigojin, 2014 yılında Ukrayna'da savaşmak için Rusya'nın

17:14 26 Eylül 2022 Pazartesi
Putin'in 'yemek şefi' Prigojin'den itiraf: Tek tek anlattı
Kremlin’e yakın Rus iş insanı Yevgeniy Prigojin, 2014 yılında Ukrayna'da savaşmak için Rusya'nın

Yevgeniy Prigojin, şirketi Concordun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2014 yılında Ukraynanın Donetsk ve Luhansk (Donbas) bölgelerine nitelikli savaşçılar göndermek için Wagneri kurduğunu söyledi.

Prigojin, O andan itibaren, 1 Mayıs 2014te Wagner Tabur Taktik Grubu adını alan bir grup vatansever doğdu dedi.
Prigojin ayrıca, Wagnerin faaliyet alanlarına işaret ederek, Şimdi size bir itirafta bulunayım; Bu kahraman insanlar Suriye halkını, diğer Arap halklarını, Afrikalıları ve Latin Amerikalıları savunarak, milletimizin temel güvenlik direklerinden biri haline geldi dedi.
YEVGENİY PRİGOJİNYevgeniy Prigojin, Concord Şirketinin Kremlin ile yemek sözleşmeleri nedeniyle Putinin şefi olarak adlandırılmıştı.
Bazı Batılı ülkeler, Yevgeny Prigozhini, Suriye, Libya, Ukrayna, Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyetinde faaliyet yürüttüğü iddiasıyla gündeme gelen Wagnerin finansörü olmakla suçluyor.
WAGNER ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİWagnerin, yıllardır Rusyanın farklı coğrafyalarda gizli operasyonlarını yürüttüğü ileri sürülüyor.
Kremlin ise uzun zamandır ortaya atılan Rusyanın, paramiliter gruplarla birlikte ilişki kurduğu iddialarını birçok kez yalanladı.
Paralı askerlerin,  Rus ordusuna ait kamuflaj kıyafetlerini giydiği, ancak Rus bayrağı ya da ordudan olduklarını gösteren bir sembol taşımadıkları belirtiliyor.
Wagner bünyesinde çalışan paralı asker sayısının yaklaşık 5 bin olduğu tahmin ediliyor.

Paralı askerlerin, Rusyada Krasnodara bağlı Molkino kasabasında her ağır ve zorlu bir eğitime tabi tutuldukları belirtilmektedir. 

Rusyanın gizli ordusu olarak bilinen şirketin başında orduda Yarbay olarak görev yapmış Dmitri Utkinin olduğu biliniyor.
Wagnerin, Kremlin ile olan bağının ortaya çıkması, 2016da Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından Utkine takdim edilen bir madalya ile gündeme geldi.
Utkin, ABD’nin yaptırım listesinde bulunuyor.

Son güncelleme: 17:14 26.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı