• Turkhane Logo

Putin'den kritik alışveriş : Tehlikeli anlaşma

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş uzadıkça iki taraf da artık yorulmaya ve elindeki kaynakları tüketmeye başladı. Ukrayna, silah ve mühimmat desteği için yüzünü batıya dönerken Rusya ise eski bir dostunun kapısını çaldı…

12:27 06 Eylül 2022 Salı
Putin'den kritik alışveriş : Tehlikeli anlaşma
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş uzadıkça iki taraf da artık yorulmaya ve elindeki kaynakları tüketmeye başladı. Ukrayna, silah ve mühimmat desteği için yüzünü batıya dönerken Rusya ise eski bir dostunun kapısını çaldı…

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm dünya tarafından izlendiği gibi İngiltere ve ABD istihbaratları tarafından da sıkı şekilde takip ediliyor. ABD istihbaratının elde ettiği son bilgilerse Rusya’nın sıkı müttefiki ve eski dostu Kuzey Kore ile tehlikeli bir ortaklığa giriştiğini gösteriyor.

ABD: RUSYA CİDDİ ARZ SIKINTISI ÇEKİYOR
ABD istihbaratının yeni bulgusuna göre, Rusya savunma bakanlığı, Ukrayna işgalini desteklemek için Kuzey Koreden milyonlarca roket ve top mermisi satın alma sürecinde.
ABDli yetkililer bu anlaşmanın Rusyanın Ukraynayı işgali sürerken ciddi arz sıkıntısı çekmeye devam ettiğini gösterdiğini söyledi.



İsminin açıklanmaması kaydıyla görüş bildiren bir ABDli yetkili, dün yaptığı açıklamada, Rusyanın Kuzey Koreye yönelmesinin Rus ordusunun kısmen ihracat kontrolleri ve yaptırımlar nedeniyle Ukraynada ciddi arz sıkıntısı çekmeye devam ettiğini gösterdiğini söyledi.
MİLYONLARCA ROKET VE TOP MERMİSİ
ABD istihbarat yetkilileri, Rusların gelecekte ek Kuzey Kore askeri teçhizatı satın almak isteyebileceklerine inanıyor. İstihbarat bulgusu ilk olarak New York Times tarafından yayınlandı.
Biden yönetimi de geçtiğimiz günlerde Rus ordusunun Ukraynadaki savaş alanında kullanılmak üzere İran yapımı insansız hava araçlarını ağustos ayında teslim aldığını doğrulamıştı.
Beyaz Saray geçen hafta, Rusyanın yüzlerce İran insansız hava aracı (İHA) edinme planının bir parçası olduğunu söylediği planın parçası olarak satın alınan Mohajer-6 ve Shahed serisi dronlarda teknik sorunlar olduğunu da iddia etmişti.

SAFLARI SIKLAŞTIRDILAR
Kuzey Kore, Avrupa ve Batı ne kadar geri çekildiyse o kadar Rusya ile ilişkilerini sıkılaştırmaya çalıştı. Rejim, Ukrayna krizinden ABDyi sorumlu tuttu ve batının ‘hegemonik politikasının’ Rusyanın kendisini korumak için Ukraynadaki askeri eylemini haklı çıkardığını iddia etti.
Kuzey Koreliler, ülkenin doğusundaki Rus işgali altındaki bölgelerin yeniden inşasına yardımcı olmak için inşaat işçileri göndermeye ilgi duyduklarını da ima ettiler.
YENİDEN İNŞA İÇİN İŞ BİRLİĞİ ÖNERİSİKuzey Korenin Moskova büyükelçisi geçtiğimiz günlerde Ukraynanın Donbass bölgesindeki iki Rusya destekli ayrılıkçı bölgeden elçilerle bir araya geldi ve ülkesinin pandemiden kaynaklı sınır kontrollerini gevşetmesine atıfta bulunarak ‘iş göçü alanında’ iş birliği konusunda iyimserliğini dile getirdi.
Kuzey Kore temmuz ayında Rusya ve Suriye dışında Luhansk ve Donetskte kendi kendini ilan eden cumhuriyetleri tanıyan tek ülke oldu ve Ukraynadaki çatışma konusunda Rusya ile daha ileri bir ittifak kurdu.

Son güncelleme: 12:27 06.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı