• Turkhane Logo

Putin'den ilginç Navaln çıkışı: Öldürmek isteyen Rusya olsaydı şimdiye kadar ölmüştü

Rusya lideri Vladimir Putin, yıl sonu basın toplantısını düzenledi. Pandemi nedeniyle basın toplantısı video-konferans şeklinde yapıldı.

17:31 17 Aralık 2020 Perşembe
Putin'den ilginç Navaln çıkışı: Öldürmek isteyen Rusya olsaydı şimdiye kadar ölmüştü
Rusya lideri Vladimir Putin, yıl sonu basın toplantısını düzenledi. Pandemi nedeniyle basın toplantısı video-konferans şeklinde yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ağustos ayında muhalif siyasetçi Aleksey Navalninin zehirlenmesine dair bir soruyu yanıtlayan Putin, Bunun arkasında Rus güvenlik birimleri olsaydı işi bitirirlerdi ifadelerini kullandı.
Putin Eşi benden Almanyaya tedaviye gidebilmesi için izin istedi, anında verdim diye konuştu.
Bu hafta araştırmacı gazetecilik sitesi Bellingcatin yayınladığı bir haber, Rus gizli servis ajanlarının Navalniyi bir yıldan uzun süredir takip ettiğini ve zehirlendiği sırada da Sibiryada olduklarını ortaya çıkarmıştı.
Putin halkın gelirinin azalmakta olduğunu kabul etti Fakat Rus halkı geçmişte daha zor zamanları atlattı dedi.

Daha önce 2024de ulaşılacağı açıklanan bir dizi stratejik hedefin 2030a ertelenmesi hakkındaki soruya ise Buna erteleme demek doğru olmaz. Koronavirüs salgını planlarımızda bazı değişiklikler yapmamızı gerektirdi yanıtını verdi. Hedefler arasında sağlıktan altyapı yatırımlarına kadar pek çok vaat vardı.
Putin 2024teki seçimde aday olup olmamaya daha karar vermediğini, bunu konuşmak için erken olduğunu söyledi. Bu yıl yapılan yasal değişikliklerle Putinin 2036ya kadar iktidarda kalmasının yolu açılmıştı.
Ukrayna ile yaşanan gerilime de değinen Putin, Dobas bölgesinde isyancıların kontrolündeki yerlere desteklerini artıracaklarını açıkladı, Ukraynada iktidara gelen liderlerin sorunun çözümü için cesur davranamadığını söyledi.
Putin ABDnin yaptırım listesine aldığı Rusyadan Almanyaya gidecek Kuzey Akım 2 boru hattını tamamlayacaklarını da ekledi:
Bu hat hem Avrupanın hem Almanyanın ekonomisine katkı sunacak.
Bunun alternatifi ABDden sıvılaştırılmış gaz almaktır. Bunun maliyeti de bizim gaz fiyatımızın yüzde 20 üzerinde. Almanya gazımızı almazsa ekonomik açıdan rekabetçiliğini yitirir.
NATOnun doğu yönündeki genişlemesine karşılık vermeleri gerektiğini belirten Putin, ABDyle nükleer silahların azaltılması anlaşmasının bir daha uzatılması çağrısında bulundu. Anlaşmanın süresi Şubat 2021de dolacak.

Son güncelleme: 17:31 17.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı