• Turkhane Logo

Putin'den ilginç istek! 78 yaşına bastığında...

Vladimir Putin, Rusya'daki yetkililere 2020'lerin sonuna kadar yurttaşların ortalama yaşam süresini 78'e çıkarma talimatı verdi.

14:27 21 Temmuz 2022 Perşembe
Putin'den ilginç istek! 78 yaşına bastığında...
Vladimir Putin, Rusya'daki yetkililere 2020'lerin sonuna kadar yurttaşların ortalama yaşam süresini 78'e çıkarma talimatı verdi.

69 yaşındaki Putin, sağlık ve yaşam standartlarından sorumlu yetkililerden ilginç bir istekte bulundu. 
Kendisinin de 78 yaşında olacağı 2030a kadar Putin Rusya halkının ortalama yaşam süresini 78 yaşına çıkarılmasını istedi.
Stratejik Kalkınma ve Ulusal Projeler Konseyi toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı, mevcut ortalama yaşam süresinin 2022nin ikinci çeyreğinde 73 yılı aştığını söyledi. Bu, koronavirüs pandemisi öncesi ortalamalara geri dönüşü yansıtıyor.
Devlete bağlı haber ajansı RIA Novostiye göre Putin, Genel olarak bu iyi bir sonuç fakat Rusyadaki yaşam süresini 2030a kadar 78 yaşa çıkarmak hedefine doğru istikrarlı bir şekilde ilerlemek önemli dedi.
Toplantıda Putin, hepatit C ve diyabetle mücadele amaçlı yeni programların uygulanmasını da övdü. Putin, yetkililerin yoksulluğu azaltmak da dahil Rus yurttaşlarının yaşam kalitesini artırmak için çalışmaları gerektiğini söyledi.
Söylentilere göre Putin, Ukraynada savaş yürütürken bir dizi ağır hastalıktan mustarip ancak Moskova bu iddiaları reddediyor.

Ukrayna istilasını başlatmasından bu yana Putinin kamuoyu önünde verdiği görüntüler sağlığıyla ilgili söylentileri körükledi.
Görüntülerden biri, Savunma Bakanı Sergey Şoyguyla yaptığı ve toplantı boyunca masanın köşesini kavrarken rahatsız ve gergin göründüğü televizyon konuşmasıydı.
Ukrayna İstihbarat Şefi Tümgeneral Kyrylo Budanov geçen ay USA Todaye verdiği röportajda Putinin önünde uzun bir hayat olmadığını iddia etmişti.
Budanov, dairesinin Putinin iki yıl içinde bu hastalıklardan öleceğine inandığını söyledi ancak bu iddiaları için herhangi bir kanıt sunmadı.
Bir Rus casusu da Putinin hızla ilerleyen ciddi bir tür kansere yakalandığı için kendisine üç yıllık ömür biçildiğini iddia etti.
Kremlin, Putinin sağlığıyla ilgili söylentileri sürekli yalanlıyor. 

Son güncelleme: 14:27 21.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı