• Turkhane Logo

Putin yeni talimat: Rus istihbaratı daha da güçlü olacak

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’den Rus istihbarat teşkilatı FSB'ye Batı’ya karşı güçlendirme talimatı geldi.

16:55 01 Mart 2023 Çarşamba
Putin yeni talimat: Rus istihbaratı daha da güçlü olacak
Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’den Rus istihbarat teşkilatı FSB'ye Batı’ya karşı güçlendirme talimatı geldi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 
Putin, İstihbarat Teşkilatı FSB toplantısında, Rusyanın istihbarat faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve Batılı istihbarat servislerinin eylemlerine karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Putin, Rusya’da terör tehdidinin güçlendiğini, bunun sebebinin ülkedeki eski dostları kullanan Ukrayna ve Batılı ülkelerin eylemleriyle bağlantılı olduğuna dikkat çekti.
Rusya Federal Güvenlik Servisinde (FSB) yapılan toplantıda konuşan Putin, Karşı istihbarat hattını genel olarak güçlendirmeliyiz, zira geleneksel olarak Batılı istihbarat servisleri Rusya aleyhinde her zaman aktif şekilde çalıştı ve şu anda da ek personel, teçhizat ve diğer kaynakları aleyhimizde harekete geçirdi. Buna uygun şekilde karşılık vermemiz gerekiyor dedi.
Batının aşırılık yanlılarını kendi çıkarları için kullanmaktan hiçbir zaman çekinmediğini ve şu anda Rusyada ayrılıkçılığı, aşırı milliyetçiliği, neo-Nazizmi ve yabancı düşmanlığını kullanan tüm ayak takımını harekete geçirmeye yönelik girişimler olduğu uyarısında bulunan Putin, buna karşı koyulması gerektiğinin altını çizdi.Rusya-Ukrayna sınırının FSBnin hususi denetimi altında bulunması talimatını veren Putin, şu anda o bölgede sınır güvenlik birimlerinden, FSB havacılık birimlerinden ve Rusya Muhafızlarından oluşan bir grubun görev yaptığını ve görevlerinin sabotaj gruplarını önlemek, Rusyaya hukuka aykırı biçimde silah ve mühimmat sokma girişimlerini sekteye uğratmak olduğunu kaydetti.Putin, Rusya Federasyonuna bağlanan Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC), Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC), Herson ve Zaporojye bölgelerinde de olmak üzere ulusal terörle mücadele sisteminin bölgesel birimlerinin kurulması talimatı da verdi.
Öte yandan Putin, FSB üyelerinin Ukrayna ve Donbasstaki özel askeri harekata doğrudan katıldığını ve maalesef bu kişiler arasında kayıplar olduğunu söyledi.
Rusya lideri, FSB yönetiminden harekat sırasında hayatını kaybeden Rus istihbaratçıların ailelerine gereken yardımın sunulmasını istedi.
İnternet ve sosyal ağlara kontrol
Putin ayrıca FSBye devlet savunma düzeninin uygulanması üzerindeki kontrolü güçlendirme talimatını verdi.
Gençleri aşırılık yanlısı faaliyetlere dahil etmek için internet ve sosyal ağların kullanımının durdurulmasını talep eden Putin, gençleri aşırılık yanlılarının etkisi altına girebilecek en savunmasız kategori olarak nitelendirdi.İnterneti ve sosyal ağları ideolojik olarak terörizm ve aşırıcılığı teşvik etmek amacıyla kullananların, vatandaşları terör örgütlerine dahil etmeye çalışanların tespit edilerek durdurulması için çalışmalara devam edilmesini istedi.

Son güncelleme: 16:55 01.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı