• Turkhane Logo

Putin Türkiye‘ye gelmiyor: Fidan, Rusya’ya gidiyor

16:25 30 Ağustos 2023 Çarşamba
Putin Türkiye‘ye gelmiyor: Fidan, Rusya’ya gidiyor





Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yarın iki günlük bir ziyaret için Rusya’ya gideceği bildirildi. Erdoğan’ın Soçi ziyareti öncesi gerçekleşecek ziyaretinde Fidan, Moskova’da mevkidaşı Lavrov ile bir araya gelecek.



Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 31 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihlerinde Rusya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek.



Dışişleri Bakanlığı, Hakan Fidan’ın Rusya’ya çalışma ziyaretinde bulunacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Sayın Bakanımız, 31 Ağustos- 1 Eylül 2023 tarihlerinde Rusya Federasyonu’na bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Ziyaret kapsamında ikili ilişkilerimizin gündemindeki konular başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmelere dair istişarelerde bulunulması öngörülmektedir.”



Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da bugün yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Rusya’da görüşmelerde bulunacağını açıkladı. Fidan ve Lavrov’un Rusya’nın Tahıl Anlaşmasına geri dönmesi hususunda görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor. Rusya, Ukrayna’da üretilen tahılların Karadeniz üzerinden nakliyisine onay veren anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı. Rusya’nın anlaşmadan çekilmesi üzerine Karadeniz’de gerginlik tırmanışa geçti.



ERDOĞAN SOÇİ’YE GİDECEK



AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yakın zamanda Rusya’ya bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gün Ankara’da yaptığı açıklamada, görüşmenin Rusya’nın Karadeniz kıyısında bulunan Soçi kentinde gerçekleşeceğini belirtmişti. Görüşme tarihi konusunda bir bilgi vermeyen Çelik, Türkiye’nin görüşmeler yoluyla “yaklaşan bir gıda krizini” önlemeyi umduğunu söylemişti.



Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da gazetecilere yaptığı açıklamada iki lider arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmenin tarihi konusunda bilgi vermezken, “hazırlık için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü” ifade etmişti. Haber kanalı Bloomberg ise Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Hindistan’daki G20 zirvesine giderken 9 Eylül’de Rusya’ya uğrayabileceğini duyurdu.

Son güncelleme: 16:25 30.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı