• Turkhane Logo

Putin muhaliflerin sokağa inmemesi için her şeyi yapıyor

Moskova'da planlanan dev protestolardan önce Navalni'ye yakın isimlere ev hapsi cezası verildi

11:42 30 Ocak 2021 Cumartesi
Putin muhaliflerin sokağa inmemesi için her şeyi yapıyor
Moskova'da planlanan dev protestolardan önce Navalni'ye yakın isimlere ev hapsi cezası verildi

Rusyada polis, muhalif lider Navalninin kardeş ve müttefiklerini hakkında pazar günü yapılacak protestolardan önce ev hapsi kararı aldı.
Alınan karar doğrultusunda Navalninin kardeşi Oleg, muhalif figür Lyubov Sobol ve Pussy Riot aktivisti Maria Alyokina, insanları protestoya çağırarak Koronavirüs önlemlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle 23 Marta kadar ev hapsinde tutulacak.
Navalninin Moskova ofisinin koordinatörü Oleg Stepanov ve Kremline yönelik sert eleştirileriyle bilinen sağlık çalışanları sendikasının başındaki Anastasia Vasilyevaya da iki ay ev hapsi cezası verildi.
Geçen hafta yapılan dev eylemlerden sonra Navalninin ailesi ve çevresine yapılan baskılar artmıştı. Navalniye yakın birçok kişinin bu hafta evleri arandı ve bazıları gözaltına alındı.
Moskova polisi ayrıca pazar günü yapılacak eylemlere karşı alınan önlemler kapsamında şehir merkezine girişin sınırlı olacağını ve 7 metro istasyonunun kapatılacağını söyledi.
Pazar günü Moskovada dev Navalni yanlısı eylemler düzenlenmesi planlanıyor. Rus yetkililer, bu eylemlere katılanlara suçlamalar yöneltilebileceği tehditinde bulundu. 

Son güncelleme: 11:42 30.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı