• Turkhane Logo

Putin, İsveç ve Finlandiya'yı uyardı: "Eskiden onlar için herhangi bir tehdit yoktu"

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmaları durumuna ilişkin,

11:49 30 Haziran 2022 Perşembe
Putin, İsveç ve Finlandiya'yı uyardı:
Rusya Devlet Başkanı Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmaları durumuna ilişkin,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveçin ileride NATO üyesi olmasının kendilerini endişelendirmediğini söyledi.
Öte yandan, Putin, iki ülkenin NATOya katılmasının tehlikeli olduğu uyarısında bulunarak, Eskiden onlar için herhangi bir tehdit yoktu. Şimdi ise orada eğer askeri birlikler ve altyapı konuşlandırılırsa, karşılık vermek ve toprakları için buna benzer tehdit oluşturmak zorunda kalacağız. Bu bariz olan bir şey ve bunu net şekilde anlamaları gerekiyor şeklinde konuştu. 
Putin, Türkmenistanın ev sahipliğinde başkent Aşkabat’ta düzenlenen 6. Hazar Denizi Ülkeleri Liderler Zirvesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
TÜRKİYE-İSVEÇ VE FİNLANDİYA ARASINDAKİ MUHTIRA
Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü muhtırayı değerlendiren Putin, Rusyanın İsveç ve Finlandiya ile sorun yaşamadığını belirterek, Ne toprak sorunumuz ne de anlaşmazlıklarımız var. Finlandiya ve İsveçin NATO üyeliği konusunda bizi endişelendirebilecek bir şey yok dedi.
Ukrayna ile sorun yaşadıklarını belirten Putin, Ukrayna ile durum tamamen farklıdır. Finlandiya ve İsveçte buna benzer bir şey yok. Bu tamamen farklı bir durum. İsveç ve Finlandiya istiyorsa NATOya katılsınlar ifadelerini kullandı.
NATO, SOĞUK SAVAŞ KALINTISI

NATOnun Soğuk Savaşın kalıntısı olduğunu belirten Putin, NATO, ABDye dış siyasetinin bir enstrümanı olarak uydularını kendisinin buyruğu altında tutmak için lazımdır dedi.
UKRAYNADAKİ HEDEFLERİMİZ DEĞİŞMEDİ
Rusya ve Ukrayna arasında 4 aydan fazla devam eden savaşa değinen Putin, Ukraynadaki hedeflerimiz değişmedi. 24 Şubat sabahı halka açık şekilde tüm ülkeye ve tüm dünyaya her şeyi söyledim. Buna ekleyeceğim bir şey yok. Değişen bir şey yok açıklamasını yaptı.
Ukraynada her şeyin planladıklarına göre yürüdüğünü belirten Putin, askeri eylemlerinin sonlandırılması konusunda tarih vermek istemediğini söyledi.
AMSTOR ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN VURULMASI
Ukraynanın Poltava bölgesinde bulunan Kremençuk kentindeki Amstor Alışveriş Merkezinin vurulmasına da değinen Putin, bunun bir terör saldırısı olmadığını ve patlamanın orada gerçekleşmediğini söyledi. Putin, Rus ordusu hiçbir sivil hedefi vurmuyor. Buna gerek yok. Neyin nerede bulunduğunu tespit etmek için tüm imkanlara sahibiz. Uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla hedeflere ulaşabiliyoruz ifadelerini kullandı.
İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON’A YANIT

İngiltere Başbakanı Boris Johnsonun Rusya Devlet Başkanı kadın olsaydı, savaş olmazdı yönündeki açıklamasını değerlendiren Putin, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcherin Falkland Adaları için Arjantine karşı savaş başlattığını anımsattı.
Putin, Bir kadın savaşı başlatma kararı aldı. Falkland Adaları nerede ve İngiltere nerede? Bunun sebebi, emperyalist hırslar ve emperyalist statünün onaylattırılmasıdır. Bu nedenle mevcut İngiltere Başbakanının bugün olanlarla ilgili atıfları yanlıştır dedi.

Son güncelleme: 11:49 30.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı