• Turkhane Logo

Putin güvence verdi: Rusya Avrupa’ya ya da NATO’ya saldırmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO ile savaşmayı ya da Avrupa’ya saldırma iddialarını

13:46 28 Mart 2024 Perşembe
Putin güvence verdi: Rusya Avrupa’ya ya da NATO’ya saldırmayacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO ile savaşmayı ya da Avrupa’ya saldırma iddialarını

TURKHANE.COM- MOSKOVA

Putin, Torjok Savaş ve Uçak Mürettebatı Eğitimi Merkezinde açıklamalarda bulundu. Putin, “Amerika Birleşik Devletlerinin savunma harcamaları Rusyayı 10 kat aşıyor. Bu oranı dikkate aldığımızda, NATO ile savaşmak gibi bir durumun tamamen saçmalık olduğu açıktır dedi.
Rusyanın NATO sınırlarına doğru ilerlemediğini ve Ukraynadan sonra Avrupaya saldırmayacağını belirten Putin, NATOnun dünya genelindeki yayılmacı eğilimlerini eleştirdi. Dünya ekonominisin küçüldüğü bir ortamda NATOnun Rus saldırganlığı korkusuyla propaganda yaptığını ve bu durumun gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmadığını vurguladı.
Putin, “bu devletlere karşı herhangi bir saldırgan niyet taşımıyoruz. Ukraynada devlet darbesi olmasa ve Donbasta askeri faaliyetlere girişmeselerdi orada da hiçbir şey yapmazdık ifadelerini kullandı. Ayrıca, ABDnin askeri bütçesinin 811 milyar dolar, Rusyanın ise 72 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Devlet başkanı Bu oranları bakınca NATOyla savaşmaya hazırlanıyoruz, öyle mi? Bu resmen zırva şeklinde konuştu.
Putin, “Ama çok basit bir sebep var, herkes bunu kabul ediyor, bu bir tür propaganda değil, gerçekte olan şey bu; kendilerini haklı çıkarmaları gerekiyor, böylece halklarını olası Rus saldırganlığıyla korkutuyorlar ve kendileri de diktalarını bütüne yayıyorlar” diyerek, NATO’nun Asya’daki faaliyetlerini de eleştirdi. ‘‘Şimdi nereye giriyorlar? Asya-Pasifik bölgesine, Orta Doğuya, dünyanın diğer bölgelerine giriyorlar... ve hepsi farklı bahanelerle, farklı soslar altında, yine aynı şey; NATOyu orada tanıtıyor ve onu uydularıyla birlikte sürüklüyor ifadelerini kullandı.
Putin, Donetske yapılan saldırıları da eleştirerek, Barış dolu bir şehre kesinlikle füze atıyorlar. Tamamen çılgınlar dedi ve Rusyanın durumu çözmek için çaba gösterdiğini, ancak sonunda kandırıldığını ve çıkarlarını korumanın başka bir yolu kalmadığını ve buna yönlendirildiğini belirtti.
Putin, Batılı devletleri, diğer ülkeleri, özellikle Polonya, Baltık ülkeleri ve Çek Cumhuriyetini halklarını aldatmak ve ek harcamalar almak için korkutmakla suçladı ve sonrasındaki iddiaların tamamen saçmalık olduğunu vurguladı.

Son güncelleme: 13:46 28.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı