• Turkhane Logo

Putin, Gagavuzya yönetim Başkanını ağırladı

Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Yevgeniya Gutsul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi.

14:48 07 Mart 2024 Perşembe
Putin, Gagavuzya yönetim Başkanını ağırladı
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Yevgeniya Gutsul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Putin’in Moldovadaki siyasi durumu ele aldığı ve Rusya’nın ne tür yardımlarda bulunabileceği açıklaması geldi.

Rusya ziyaretleri devam eden Gutsul, daha önce Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ve Rus makamlarının diğer temsilcileriyle görüşmelerde bulunmuştu.
Gutsulun Rusya ziyareti sırasında gerçekleşen görüşmelerde, Gagavuzyanın Ortaklık Anlaşmasını imzaladığı Rus bölgelerinin liderleriyle de görüşmelerde bulundu.
Gutsul, yapılan görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, Dünya Gençlik Festivalinde Putinin kendisiyle Gagavuzyanın merkezinde yer alan karmaşık bölgesel ve jeopolitik meseleleri tartıştığını belirtti. Ayrıca, Moldovadaki yetkililerin Gagavuzyanın ulusal çıkarlarına yönelik yasa dışı eylemlerini Putine ilettiğini vurguladı.
Gagavuza Başkanı, Moldovadaki yetkililerin hukuka aykırı eylemleri sonucunda Gagavuzyanın haklarının, yetkilerinin ve uluslararası konumunun zedelendiğini belirterek, Putinin bu konuda destek sözü verdiğini ifade etti. Gutsul ayrıca, Moldovada yaşanan istikrarsızlığın Gagavuzya ve ülke genelinde kışkırtıldığını belirtti. Gagavuzya Başkanı Gutsul, Vladimir Putinin kendisine Gagavuzya Özerk Bölgesinin ve Gagavuz halkının meşru haklarını, yetkilerini ve uluslararası arenadaki konumunu destekleme sözü verdiğini söyledi.

Son güncelleme: 14:48 07.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı