• Turkhane Logo

Prof. Kırış: ‘Basit bir durum değil, acilen tıbbi destek almasını öneriyorum’

Talat Kırış: ''Erdoğan'ın bir çocuğun kafasına vurması kabul edilemez. Demokrasisi, gelenekleri sağlam bir ülkede olsa azledilmesiyle sonuçlanırdı. Hem kendi sağlığı, hem ülkenin bekası açısından riskli bir durum. Tıbbi destek almasını öneriyorum."

14:01 06 Eylül 2021 Pazartesi
Prof. Kırış: ‘Basit bir durum değil, acilen tıbbi destek almasını öneriyorum’
Talat Kırış: ''Erdoğan'ın bir çocuğun kafasına vurması kabul edilemez. Demokrasisi, gelenekleri sağlam bir ülkede olsa azledilmesiyle sonuçlanırdı. Hem kendi sağlığı, hem ülkenin bekası açısından riskli bir durum. Tıbbi destek almasını öneriyorum."


Beyin Cerrahı Prof. Dr. Talat Kırış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize bir törende küçük bir çocuğun kafasına vurmasıyla ilgili olarak ‘Tek yetkili, karar verici konumdaki birinin 7-8 yaşlarındaki bir çocuğa sinirlenmesi ve kafasına vurması kabul edilemez. Ülkenin geleceği açısından endişe verici bir durum. Demokrasisi, gelenekleri sağlam bir ülkede olsa, azledilmesiyle sonuçlanırdı.’ yorumunu yaptı.

Türk Nöroşirürji Derneği Nörovasküler Cerrahi Grubu Başkanlığı da yapan Prof. Kırış, ‘Cumhurbaşkanı’nın bu davranışı basitçe geçiştirilecek bir durum da değil. Belki artık üstündeki yükü kaldıramıyor, ufacık bir olayda bile aşırı tepki veriyor. Hem kendi sağlığı, hem ülkenin bekası açısından riskli bir durum. Ben bir hekim olarak kendisine, acilen dinlenmesini, sakinleşmesini ve öfke yönetimi açısından da tıbbi destek almasını öneriyorum.’ dedi.


T24 yazarı Talat Kırış, şunları yazdı:

…Erişkin, torun tosun sahibi bir adam, 7-8 yaşlarında bir çocuğun kafasına vuruyordu ve çocuğun kafasına tak tak diye vuran bu adam ülkemizin Cumhurbaşkanı. İlk gördüğüm anda kurgudur herhalde dedim. Görüntüler gerçek olamayacak kadar inanılmazdı… Görüntüyü defalarca izledim. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak izledim, bir hekim olarak izledim, bir baba olarak izledim. Çocuğun kafasına vuran Cumhurbaşkanı’nın o andaki yüz ifadesine dikkat ettim, çocuğu azarlamasına baktım, neden böyle bir davranışta bulunduğunu anlamaya çalıştım. Gördüğümüz sahnenin anlaşılır, kabul edilebilir bir yanı yok.

…Bir başbakana, bir cumhurbaşkanına yakışmayacak davranışlar… Küçücük bir çocuk söz konusu. Bu yaşta bir çocuğun bırakın kafasına vurmayı, ailesi dışında birinin dokunması bile birçok ülkede kabul edilemez bir davranış olarak görülür. Eğer Cumhurbaşkanı’nın yaptığını sınıfta bir öğretmen yapsa ve video ile tespit edilmiş olsaydı, sosyal medya derhal üzerine gider ve o öğretmen hakkında soruşturma açılırdı.

Peki Cumhurbaşkanı çocuğun kafasına orta parmağının, anatomideki adıyla proksimal interfarengeal eklemiyle neden tak tak diye vuruyor. Vurması akıl almayacak bir davranışken, vurma nedeni daha da akıl almayacak bir durum….



Ama görüntüler açık, kendisi de o yaşlarda torunlara sahip olan bir devlet adamı, ülkemizin cumhurbaşkanı, küçük bir çocuğun kafasına üç defa sert bir şekilde vuruyor. Bu kabul edilemez bir durum. Mevcut siyasi sistemde ülkenin iç, dış her meselesinde tek yetkili, karar verici konumdaki birinin 7-8 yaşlarındaki bir çocuğa sinirlenmesi ve bunu da kafasına vurarak ortaya koyması gerçekten kabul edilemez. Ülkenin hali ve geleceği açısından endişe verici bir durum. Demokrasisi, gelenekleri sağlam bir ülkede olsa, bu davranış o makamdaki siyasetçinin azledilmesiyle sonuçlanırdı. Biz de öyle olmayacağını biliyoruz. Ama Cumhurbaşkanı’nın bu davranışı basitçe geçiştirilecek bir durum da değil. Belki artık üstündeki yükü kaldıramıyor, ufacık bir olayda bile aşırı tepki veriyor. Hem kendi sağlığı, hem ülkenin bekası açısından riskli bir durum. Ben bir hekim olarak kendisine, acilen dinlenmesini, sakinleşmesini ve öfke yönetimi açısından da tıbbi destek almasını öneriyorum.

Son güncelleme: 14:01 06.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı