• Turkhane Logo

Prof. Dr. Özgenç, Akarca’yı istifaya davet etti: Yargıtay Başkanı emniyet müdürü ile neden görüşür?

14:50 29 Eylül 2023 Cuma
Prof. Dr. Özgenç, Akarca’yı istifaya davet etti: Yargıtay Başkanı emniyet müdürü ile neden görüşür?

Prof. Dr. Özgenç, Akarca’yı istifaya davet etti: Yargıtay Başkanı emniyet müdürü ile neden görüşür?



Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ile görüşmesine tepki gösteren ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, Akarca’nın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Özgenç, ‘‘‘Yargıtay Başkanı’ postunda oturan kişinin, bu postun ağırlığını taşıyamadığını göstermektedir.’’ dedi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte hukuk danışmanlığını yapan Prof. Dr. İzzet Özgenç, X hesabından yaptığı paylaşımda Ankara Emniyet Müdürü Dinç ile görüşen Yargıtay Başkanı Akarca’nın görevinin gereklerine aykırı hareket ettiğini ve görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak, yürüyen bir soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini söyledi.



Akarca’yı sert bir dille eleştiren Özgenç ‘“Yargıtay Başkanı” postunda oturan kişi il emniyet müdürü ile neden görüşür?’ başlıklı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:



“Yürüyen bir soruşturma ile ilgili görüşmesi gereken bir kişi varsa o da soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısıdır. Aslında Yargıtay Başkanının yürütülen bir soruşturma ile ilgili olarak Cumhuriyet savcısıyla da görüşmemesi gerekir. Zira, soruşturmanın akıbetine göre, Yargıtay Başkanlığına iletilmesi gereken bir husus mevcut ise, Cumhuriyet savcısı bu bilgilendirmeyi zamanı geldiğinde yapar.



“Yargıtay Başkanı” postunda oturan kişi, il emniyet müdürü ile görüşerek görevinin gereklerine aykırı hareket etmiş ve görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak, yürüyen bir soruşturmanın gizliliğini ihlal etmiştir. Bu gelişmeler, “Yargıtay Başkanı” postunda oturan kişinin, bu postun ağırlığını taşıyamadığını göstermektedir.



Bu gelişmeler karşısında, suça bulaşmış kişilerle kişisel ve parasal ilişkilerinin olduğu yönünde doğru veya yanlış (?) haberlerin yapıldığı “Yargıtay Üyesi” ile, “Yargıtay Başkanı” postunda oturan ve bu Üyeyi istifaya çağırmayarak Türkiye Cumhuriyeti Yargısının itibarını koruyamayan kişinin görevlerinden istifa etmeleri gerekir.”

Son güncelleme: 14:50 29.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı