• Turkhane Logo

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Eli kulağında

Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için kritik uyarılarda bulundu. Pro.Dr. Görür,

23:05 13 Şubat 2023 Pazartesi
Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Eli kulağında
Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için kritik uyarılarda bulundu. Pro.Dr. Görür,

Kahramanmaraş merkezli deprem için 2020 yılında ve afetten üç gün önce uyarıda bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için kritik bir uyarı yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, tv5 canlı yayınında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Depremin olma zamanı hakkında Parsons diye ABDli bir bilim adamı, Türk yerbilimcileri ile bu çalışmayı yaptı. Dedikleri şu: 1999 tarihinden itibaren her an olmak kaydıyla Marmarada 7den büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62dir. Yüzde 62 çok büyük bir olasılık. Yazı tura atsan yüzde 50/50 atıyorsun. Bu çok ciddi bir araştırma. Aradan 23 sene geçti. Bizler de hep onu söyledik. Dolayısıyla bakın sonlara yaklaştık. Yüzde 62den yüzde 80lere çıktı olasılık.
YÜZDE 80LERE ÇIKTIİstanbulda 7nin üzerinde deprem olma olasılığının yüzde 80lere çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Görür, İstanbul depremi de Kahramanmaraş depremi gibi eli kulağında. Hazırlık yapıldı ama yeterince yapılmadı diye konuştu.
KAHRAMANMARAŞTAN DAHA ÇOK HASAR ALIRIZİstanbulun depreme hazır olmadığını da ifade eden Görür, İstanbul depreme hazır mı derseniz, hayır değil. Dolayısıyla üzüleceğiz, yine içimiz yanacak. İstanbulda deprem olursa emin olun bu Kahramanmaraş yöresindeki depremden daha fazla hasar alırız. Çünkü İstanbulda yapı stokunun kalitesi, yoğunluğu, nüfus yoğunluğu çok daha fazla dedi.
Depremin gündeme alınmadığını belirten Görür, Depremi konuşmamakla duymamakla sorunun çözüldüğünü sanıyorlar diye konuştu.

Son güncelleme: 23:05 13.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı