• Turkhane Logo

Prof. Dr. Ercan'dan çarpıcı Hatay açıklaması: Şehri büyük bir felaket bekliyordu

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Sözcü TV'de Nokta Atışı Deprem Özel programında Hatay'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

23:46 06 Şubat 2024 Salı
Prof. Dr. Ercan'dan çarpıcı Hatay açıklaması: Şehri büyük bir felaket bekliyordu
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Sözcü TV'de Nokta Atışı Deprem Özel programında Hatay'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Sözcü TVde İpek Özbeyin sunduğu Nokta Atışı Deprem Özel programının konuğu oldu. 6 Şubat depremine değinen Ercan, Hatayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan, şu ifadeleri kullandı;

BU BİZİM TAHMİNLERİMİZ ARASINDA YOKTU

Hatayda, Adıyamanda, Osmaniyede, Adanada, Malatyada deprem olmadı. Depremin olduğu yer sadece Kahramanmaraş.

*Süreki Hatayda deprem olacak ve bu 7.5in üzerinde olacak diye dikte ettiğimiz bir olay vardı. Ama Hatayda deprem olmadı. Deprem Hatayın doğusundan geçen ölü deniz kırığının en ucundaki küçük bir parçada oldu, Pazarcık denilen parçada...

*Bu bizim tahminlerimiz arasında yoktu, depremi Hatayın merkezinde beklerdik, tam ucunda oluştu. 7.8lik deprem ucunda oluşunca buradaki gerginlik onun kuzeyindeki Doğu Anadolu kırığına sıçradı.

ÇOK OLAĞANÜSTÜ BİR OLAY

*Bu çok olağanüstü bir olay; bir kırık diğer kırığa gerginlik aktardı. Doğu Anadolu kırığına geçince olağanüstü bir durum gerçekleşti ve Doğu Anadolu kırığı harekete geçti ve Malatyaya doğru gerginlik büyük bir hızla gitti. Malatya odaklı bir deprem yoktu ancak bu ili yıktı. Ondan sonra beklenmedik bir olay daha oldu. Bu kez Doğu Anadolu kırığından geri dönerken bu kez Kahramanmaraşı yıktı.

*Gerginlik ondan sonra Osmaniyeye ve ordan da Kırıkhana geldi. Aslında bu illerin hiçbirinde deprem olmadı, sadece sarsıntı geldi. Gerginlik ondan sonra Amanosa geçti ve Hataya giriş yaptı.

*Depremin gerginliği Hatayı yıktı ve bu kez gelip Defnede durdu. Burada iki tane deprem oldu. Depremlerden biri Pazarcıkta diğeri de Narlıda oluştu. Daha sonra da bu gerginlik Adanayı sarstı.

HATAYIN DEPREMİ HÂLÂ DURUYOR

*Hatayın depremi hâlâ duruyor. Hatayı yıkan kırık Amanos kırığıydı. Amanos kırığı bir deprem yaparak kırılmadı. Pazarcıkta olan depremin etkisiyle kırıldı.

*Hatayın içerisinde geçecek bir deprem artık geçerli değil. Eğer Pazarcık depremi Amanos kırığını harekete geçirmeseydi, Hatayda şu an 7.5 ile 8 büyüklüğünde bir deprem beklenecekti.

HATAYI DAHA BÜYÜK BİR FELAKET BEKLİYORDU

*Hatay bu kadar yıkıma rağmen ucuz atlattı, çünkü Hatayı daha büyük bir felaket bekliyordu. Tarihte öyle büyük depremler olmuştur ki Hatayda 300 bin kişi öldürmüştür.

Son güncelleme: 23:46 06.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı