• Turkhane Logo

Prens Harry ilk kez konuştu: Başka seçenek kalmamıştı

Kraliyetten ayrılma kararı alan Prens Harry eşi Meghan Markle'ın unvanlarını da bırakacaklarının açıklanmasının ardından Prens Harry ilk kez konuştu.

11:33 20 Ocak 2020 Pazartesi
Prens Harry ilk kez konuştu: Başka seçenek kalmamıştı
Kraliyetten ayrılma kararı alan Prens Harry eşi Meghan Markle'ın unvanlarını da bırakacaklarının açıklanmasının ardından Prens Harry ilk kez konuştu.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabethin torunu Sussex Dükü Prens Harry, Kraliyet Ailesindeki görevlerini bırakma kararıyla ilgili ilk kez konuştu ve Başka seçenek kalmamıştı dedi.
Prens Harry, eşi Meghan Markle ile birlikte Kraliyet Ailesindeki görevlerini bırakmalarının İngiltereyi terk etmek anlamına gelmediğini söyledi.
Prens Harry, İngiltere benim yuvam ve aşık olduğum yer. Bu asla değişmeyecek dedi.
Pazar akşamı Afrikadaki AIDS hastası çocukların yararına çalışan ve kendisinin de kurucuları arasında olduğu bir vakfın Londradaki resepsiyonunda konuşan Prens Harry sözlerine Son birkaç haftada ne okuyup duyduğunuzu hayal dahi edemem. O yüzden gerçeklerin paylaşabildiğim kadarını benden dinlemenizi istiyorum. Bir Prens olarak değil, bire dük olarak değil, sadece Harry olarak diyerek başladı.

Meghana kucak açtınız. Hayatta aradığım mutluluğu ve aşkı Meghanda bulduğumu gördünüz. Eşim olarak seçtiğim kadın, benimle aynı değerleri paylaşıyor diyen Prens Harry, 2018de evlenmelerinden sonra yaşanan sürecin hem kendisi hem de eşi Megham Markle için zorlu geçtiğini ifade etti:
Meghan ile evlendiğimizde heyecanlıydık, umut doluyduk, hizmet etmek için buradaydık. Tüm bu nedenlerden ötürü işlerin bu noktaya gelmesi benim için büyük bir üzüntü kaynağı. Kendim ve eşim için Kraliyet ailesi görevlerini bırakma kararını kolay bir şekilde almadım. Yıllarca devam eden zorlukları haftalarca süren görüşmeler izledi.

Prens Harry sözlerine şöyle devam etti:Biliyorum her zaman doğru seçimleri yapmadım. Ancak bu konuda başka bir seçenek yoktu. Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki, kimseyi terk etmiyoruz. Kesinlikle sizleri terk etmiyoruz. Kraliçemize kamu finansmanı olmadan hizmet etmeyi ümit ediyorduk. Maalesef bu mümkün olmadı. Bu durumun kim olduğumu ya da ne kadar kararlı birisi olduğumu değiştirmediğini unutmadan yaşananları kabullendim. Umarım bu anlamanıza yardımcı olur. Ailemi bildiğim her şeyden bir adım geri çektim. Bunu, huzurlu bir hayat olmasını umduğum yönde ileri bir adım atmak için yaptım.

Majesteleri unvanını kullanamayacaklarSussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, yaklaşık iki hafta önce Kraliyet Ailesindeki görevlerini bırakacaklarını, finansal bağımsızlıklarını sağlamak için çalışacaklarını ve zamanlarını Kuzey Amerika ile Birleşik Krallık arasında dengeli bir şekilde dağıtacaklarını duyurmuştu.
Ardından geçtiğimiz haftasonu Buckingham Sarayından yapılan açıklamada, Prens Harry ve Meghan Markleın Majesteleri unvanını bırakacakları açıklandı. Saraydan yapılan yazılı açıklamada çiftin kamu kaynaklarından da faydalanamayacakları belirtildi.
Geçen yıl Windsordaki Frogmore evine taşınan çift, buranın tadilatı ve mobilyaları için 2,4 milyon İngiliz sterlini, yani yaklaşık 18,5 milyon lira harcamıştı. Prens Harrynin, İngiliz vergi mükelleflerinin parasıyla yapılan bu tadilatın ücretini iade edeceği ve orada yaşamaya devam edecekleri de Buckingham Sarayının açıklamasında yer almıştı.

Son güncelleme: 11:33 20.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı