• Turkhane Logo

Pompeo: Ekonomik yıkım tehdidini Trump'a sorun

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Donald Trump'ın Türkiye'yle ilgili olarak attığı son tweetlerin, ülkesinin daha önceki talepleriyle tutarlı olduğunu ve Suriye'deki Amerikan askerlerini çekmeye yönelik planlarını değiştirmeyeceğini söyledi.

19:04 14 Ocak 2019 Pazartesi
Pompeo: Ekonomik yıkım tehdidini Trump'a sorun
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Donald Trump'ın Türkiye'yle ilgili olarak attığı son tweetlerin, ülkesinin daha önceki talepleriyle tutarlı olduğunu ve Suriye'deki Amerikan askerlerini çekmeye yönelik planlarını değiştirmeyeceğini söyledi.

Mike Pompeo, Suudi Arabistanda gazetecilere yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin Suriyede Kürtler, Türkler ve diğerleri için güvenli bir sınıra önem verdiğini belirtti.

Pompeo, Trump yönetiminin tutarlı bir şekilde Türklerin Kürtlerin peşinden gitmemesi talebinde bulunduğunu kaydetti.

Amerikalı bakan, Trumpın Türkiyeyi ekonomik yıkımla tehdit etmesine ilişkin bir soruya yanıtında ise tweeetle yaptırımların kastedildiğini düşündüğünü belirterek, Bunu ona sormalısınız dedi.


Pompeo ayrıca Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selmanın, Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu herkesin hesap vereceğine söz verdiklerini aktardı.

Pompeo, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed ile görüşmesinde, aylardır gözaltında tutulan ve işkence gördükleri iddia edilen insan hakları savunucularını da gündeme getirdiğini söyledi.

Türkiyeyi ekonomik yıkıma uğratırız

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiyenin Suriyede Kürtleri vurması durumunda, Türkiyeyi ekonomik yıkıma uğratacaklarını söylemişti. Trump, Kürtlerden de Türkiyeyi tahrik etmemelerini istemişti.

Trump, tweetinde ayrıca bölgede 32 kilometrelik bir güvenli bölge oluşturacaklarını söylemişti.

Trumpın Twitterdaki açıklamalarında şu ifadeler de vardı:

ABDnin uzun vadeli Suriyede IŞİDi yok etmesi politikasından en çok faydalananlar Rusya, İran ve Suriye oldu. Biz de yarar sağladık ama askerlerimizi eve getirmenin zamanı geldi. SONU GELMEYEN SAVAŞLARI durdurun!

Çavuşoğlu: Hiçbir tehditten korkmayız, pabuç bırakmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Trumpa yanıtında Biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı ve pabuç bırakmayacağımızı söyledik dedi ve ve şu ifadeleri kullandı:

Karşımızdaki zorluklar ne olursa olsun o zorluğu bertaraf için ne gerekiyorsa yaparız. Bir tarafta terör tehdidi, diğer tarafta ekonomik tehdit varsa, ikisinden birini seç denirse, bizim millet aç kalırım, boyun eğmem der ve bu tehdidi bertaraf etmek için ne gerekiyorsa yaparız.

Trumpın açıklamasını ve kullandığın dilin o kısmını doğru bulmuyoruz. Türkiyenin hak ettiği saygı ve muameleyi herkes göstermeli.

ABD Başkanı Trump, geçen ay YPGnin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçlerinin denetimindeki bölgelerde bulunan ABD askerlerinin derhal geri çekilmesi emrini vermişti.

Daha sonra çekilme sürecinin zamana yayılacağı açıklanmıştı.

Suriyenin kuzeyinde 2 bin kadar ABD askerinin bulunduğu belirtiliyor. / TRUMP TEHDİT ETTİ: KÜRTLERİ VURURSANIZ EKONOMİK OLARAK TÜRKİYEYİ MAHVEDERİZ! POMPEO: TRUMP, TÜRKİYE’YE YÖNELİK YAPTIRIMDAN BAHSEDİYOR

Son güncelleme: 19:04 14.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı