• Turkhane Logo

Polisler, Aylin Sözer’i öldüren erkekten şikayetçi oldu

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 5 polis, Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız'dan, kendilerine bıçakla saldırdığı, üzerlerine ateş püskürterek yaraladığı ve öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla şikayetçi oldu.

13:40 31 Aralık 2020 Perşembe
Polisler, Aylin Sözer’i öldüren erkekten şikayetçi oldu
Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 5 polis, Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız'dan, kendilerine bıçakla saldırdığı, üzerlerine ateş püskürterek yaraladığı ve öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla şikayetçi oldu.


Maltepe’de akademisyen Aylin Sözer‘i öldüren ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Kemal Ayyıldız’dan polisler de şikayetçi oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekibinde görevli 1’i komiser yardımcısı, 5 polis memuru, kendilerine bıçakla saldıran, üzerlerine ateş püskürterek yaralayan ve öldürmek için teşebbüste bulunan Kemal Ayyıldız’dan şikayetçi oldu. Polisler ifadelerinde olaya müdahale ederken yaşananları şöyle anlattı:

SÖZER’İN KARDEŞİ İHBARDA BULUNDU


Sözer’in üst katında oturan kardeşi Nilay Sözer olay günü saat 11.50′ de 155’i arayarak, “Ablamın anahtarı olmasına rağmen eve giremiyorum. Evde baygın olabilir çilingir için ekip talep ediyorum” ihbarında bulundu. Olay yerine iki polis ekibi gitti. Nilay Sözer, ekipleri karşılayarak endişelendiğini, evde birisinin olabileceğini belirterek telefonuna gelen mesajları gösterdi.

MESAJLARI POLİSE GÖSTERDİ

Mesajlarda; ablasının bir öğrencisine hesabına para göndermek için mesaj attığını, sonra sen o parayı kurye ile gönderirsin yazdığını polise gösteren Sözer, ablasının böyle bir mesaj yazmayacağını da söyledi. Sözer ayrıca ablasının evde tek yaşadığı ve sevgilisinin olmadığı, uyuşturucu kullanmadığı bilgisini de verdi.

Savcı talimatıyla eve girmek isteyen polisler ise çilingir ile kapıyı açmaya çalıştı. Kapıda tuzaklı kilit olması nedeniyle çilingir 20 dakikada kilidi açtı. Ancak kapının emniyet mandalı olması nedeniyle kapı açılmadı. Kapı tam açılacağı sırada Ayyıldız kapıyı içeriden kapattı.

ATEŞ PÜSKÜRTTÜ

Bu sırada komiser yardımcısı İbrahim E.’nin eli kapının arasına sıkıştı. Bu sırada Ayyıldız, polislerin üzerine ateş püskürttü ve kapının arkasına eşyalardan barikat yaptı.

Eşyaları ateşe veren katil Ayyıldız, polise cam şişesi, bıçak ve benzer şeyler salladı. Polis tekrar içeri giriş yapmak istediğinde bu kez yanıcı madde ile ateş püskürttü. İtfaiye ekiplerinin içeri girip yangını söndürmesi üzerine Ayyıldız yakalandı.

EVİ YAKARAK DELİL KARATMA

Bu sırada Kemal Ayyıldız, üzerinden çıkan uyuşturucuyu neden aldığı sorusuna, “Yola çıkacağım için aldım. Yolda rahat uyumak için” dedi. Polisin evi yakmasıyla ilgili soruya ise, “Pürmüzü kargaburun ile kesip yaktığımda kucağımdaki 4-5 buton gazı alev aldı. Sağa sola saçıldılar ve yangın çıktı. Benim üzerim yanmadı” cevabını verdi.

Cinayetin ardından çıkardığı yangın ile Aylin Sözer ve suç delillerini yok etmeye gizlemeye çalışarak kasten öldürme suçundan kurtulmak istediği sorusuna ise “Amacım kesinlikle yakarak delil karatmak” yanıtını verdi.

Son güncelleme: 13:40 31.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı