• Turkhane Logo

Polisin müdahale ettiği tutuklu Harbiyelilerin anneleri: Diyarbakır’daki annelerden ne farkımız var?

AKP İstanbul İl Binası önünde oturma eylemi yapan tutuklu askeri öğrencilerin anneleri, polis müdahalesiyle karşılaştı. Yetkililere seslenen anneler, “Diyarbakır’daki annelerden ne farkımız var?” diye sordu.

09:34 17 Eylül 2019 Salı
Polisin müdahale ettiği tutuklu Harbiyelilerin anneleri: Diyarbakır’daki annelerden ne farkımız var?
AKP İstanbul İl Binası önünde oturma eylemi yapan tutuklu askeri öğrencilerin anneleri, polis müdahalesiyle karşılaştı. Yetkililere seslenen anneler, “Diyarbakır’daki annelerden ne farkımız var?” diye sordu.



15 Temmuz sonrası AKP iktidarı tarafından toplumun belli bir kısmına yönelik başlatılan tenkil süreci kapsamında tutuklanan askeri öğrencilerin anneleri, AKP İstanbul İl Binası önünde oturma eylemi yapmak istedi. 3 yılı aşkın süredir tutuklu olan çocuklarının özgürlüğü için mücadele eden anneler, polis müdahalesiyle karşılaştı. AKP binası önünde eylem yapmalarına izin verilmeyen anneler, oturma eylemini İstanbul Çağlayan Adliyesi önene taşıdı.

Euronews’e konuşan Fatma Hokka 3 yıldır tutuklu olan oğlu Burak Hokka’nın serbest bırakılmasını istiyor. “Oğlumuzu devlete verdik” diyen Fatma Hokka, “Harbiyeli öğrencilerin aileleri olarak gittiğimiz her yerde bu muameleyi görüyoruz. Öğrencilerimiz okuldayken, takdir, teşekkür mektupları geliyordu. Çocuklarınız bize emanet deniliyordu. Ama şu anda çocuklarımıza devlet sahip çıkmıyor” ifadelerini kullandı.


“EVLATLARIMIZI TÜRKİYE’NİN EN GÜVENİLİR KURUMUNA VERDİK”

Diyarbakır’daki annelerin eylemine değinen anne Hokka, “Biz evlatlarımızı Türkiye’nin en güvenilir kurumuna verdik. O yüzden de devletin kapısına oturmak istedik’’ dedi.

“Biz bugüne kadar bir eylem yapmadık” diyen Hokka, “Ama her yere gittik hep aynı tavırla karşılaştık. Artık eylem yapmamızın nedeni ise herkes on gündür Diyarbakır’daki anneleri tartışıyor. Anneler ağlamasın deniliyor hatta sanatçılar, devlet kurumları herkes annelere destek veriyor. Biz de destek veriyoruz. Kabul ediyoruz. Ama biz de bir anayız. O annelerden ne farkımız var?” sözleriyle sitem etti.

“BİZİ AK PARTİ ÖNÜNDE OTURTMADILAR”

Eylemde olan bir diğer anne Hatice Eren, “Şimdiye kadar adaleti bekledik ama en sonunda çocuklarımıza müebbet verdiler’’ diyerek oğlunun öğrenci olduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgisi olmadığını belirtti.

Hatice Eren, “Devletin başındaki komutanları biz atamadık, komutanları hain ise en ağır cezayı versinler. Ama bunlar öğrenci. Gece bizim çocuklarımızı Yalova kampından getirdiler. Ne olduğunu ise halktan duydular. Bizim çocuklarımız çadırlarda kalıyordu’’ diye konuştu.

“Bizi AK Parti önünde oturtmadılar ama adalet saraylarında adalet aramaya geldik’’ diyen anne Hatice Eren eylemlerine devam etmekte kararlı olduklarını vurguladı.
MELEK ÇETİNKAYA, KONUŞAMADAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

14 Eylül günü sesini duyurmak isteyen Furkan Talha Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, Ankara Yüksel Caddesi’nde sesini duyurmak istediği sırada gözaltına alınmıştı. 15 Temmuz’un ardından KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen ve Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Cemal Yıldırım’ın, açıklama yaptığı esnada Çetinkaya’nın gözaltına alınması sosyal medyada tepki toplamıştı.

Emniyetteki işlemelerinin ardından serbest bırakılan anne Çetinkaya, “Çocuklarımızı gösterip, 19 yaşında müebbet aldıklarını söylemek istedim. Konuşamadan gözaltına alındım. Polislere neden gözaltına alındığımı sordum; hukuka aykırı davranmışım, yasaları çiğnemişim. 320 Türk Lirası para cezası aldım. Peki, 19 yaşındaki çocuklara müebbet veren hâkimler, yasaları çiğnemediler mi? Ben 2 saniye şu pankartı açarak 320 lira ceza aldıysam, 19 yaşındaki çocuklara müebbet verenler ne gibi cezaları hak ediyor?” şeklinde açıklama yapmıştı.

Son güncelleme: 09:34 17.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı