• Turkhane Logo

Polisin, Jandarma’nın bahçesine silah atarak askere kumpas kurması da muhalefetin ilgisini çekmedi!

15:25 09 Şubat 2024 Cuma
Polisin, Jandarma’nın bahçesine silah atarak askere kumpas kurması da muhalefetin ilgisini çekmedi!





Geçtiğimiz günlerde 16 Temmuz 2016’da, sabahın erken saatlerinde bir polis zırhlı aracından Jandarma Genel Komutanlığı’nın bahçesine uzun namlulu silahlar atıldığı ortaya çıktı. Polis, masum askerlere kumpas kurmak için resmen ‘sahte delil’ üretiyordu.  Ancak 15 Temmuz’un kurgu olduğunu ve çok önceden birileri tarafından planlandığını ortaya koyan bu skandal görüntüler de muhalefetin ilgisini çekmedi!



Görüntüler dehşet vericiydi. Buna göre bir polis zırhlı aracı sözde darbe girşiminin sabahında, 16 Temmuz saat 06.58’de Jandarma Genel Komutanlığı’nın duvarına yanaşıyor. Saniyeler sonra aracın kapısı açılarak uzun namlulu bir silah Jandarma’nın bahçesine, duvarın dibine atılıyor. Görüntüler Jandarma Genel Komutanlığı’nın güvenlik kameralarına yansıyor.




Polis operasyon düzenlediği karargaha niye tüfek atar?#15Temmuzda Jandarma Gn K önündeki bu olayı yazabilecek gazeteci kaldı mı?
ÖzgürBasına KelepçeVuruldu pic.twitter.com/4lvDG9w9kv— ASKEROĞLU (@LatifErkan6) January 26, 2024




BU SİLAHLAR NEREDE KULLANILDI?



Onun cevabını da yine Jandarma’nın güvenlik kameraları veriyor. Silahı bırakarak hızla olay yerinden uzaklaşan polis aracına ait bir başka görüntü daha var. O görüntüde ise zırhlıdan sağa sola rast gele ateş açıldığı görülüyor. Bu görüntünün saati ise 06.51 olarak kayda girmiş. Yani o zırhlının içinde bulunan polisler, 7 dakika önce sağa sola ateş açtıkları, belki de birilerini öldürdükleri uzun namlulu silahı getirip Jandarma’nın bahçesine atıyor.




JGK Karargahta gözaltı beklenirken önce yukarda görüntüdeki gibi polis tüfekle tarar.
Ardından Ejder aracı kurşun yağdırmayı sürdürür.

Hedef gözetmeyen polis, o sırada TEM Dai Bşk Turgut Aslan ve koruması (şehit) memur Hasan Gülhanın binada tutulduğunu bilmektedir… pic.twitter.com/6G5KjQEKDY— ASKEROĞLU (@LatifErkan6) January 26, 2024




Skandal görüntüler askerlerin yargılandığı davada gündeme geliyor ancak mahkeme dikkate bile almıyor ve askerlere cezalar yağdırılıyor.



Normal bir ülkede bu görüntülerin muhalefeti de ayağa kaldırması gerekiyor. Zira bu görüntüler Jandarma’nın resmi kayıtları ve ortada ciddi bir kumpas iddiası var. Görüntülerle sabit bir skandal orta yerde duruyor. Ancak bu korkunç kumpas mahkemelerin ilgisini çekmediği gibi muhalefetin de gündeminde yok.

Son güncelleme: 15:25 09.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı