• Turkhane Logo

Polisin iki yolcuyu karantina otobüsünden indirmesine soruşturma!

İstanbul'da Fransa-Paris'ten gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsü polis ekipleri tarafından durduruldu.

09:37 18 Mart 2020 Çarşamba
Polisin iki yolcuyu karantina otobüsünden indirmesine soruşturma!
İstanbul'da Fransa-Paris'ten gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsü polis ekipleri tarafından durduruldu.



İçinde bulunan KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofinin kızı, polis eşiliğinde karantina aracından indirildi.

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Fransadan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.


Sputnikin aktardığına göre Başsavcılık, Fransadan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasının ardından harekete geçti.

Başsavcılık, karantina tedbirlerine aykırı davranılması suçundan soruşturma başlattı. 

Kanun önünde herkesin eşit olduğunu vurgulayan Bakan Gül, olayın takipçisi olduklarını kaydetti.
  Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz. — Abdulhamit Gül (@abdulhamitgul) March 17, 2020
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Paristen gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsünden iki kişinin indirilmesine ilişkin, hukuk gerekeni yapacaktır. ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Fransadan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. değerlendirmesinde bulundu.

Aynı otobüste bulunan kişiler tarafından çekilen görüntülerde, polis ekipleri tarafından otobüsün önü kesilerek kadın yolcu aşağıya indirilerek götürüldüğü görülüyor.
  İhbar ediyorum... @drfahrettinkoca
Paris’ten TK1824nolu uçuşla ülkeye getirilen vatandaşlar İstanbul havalimanından otobüsle karantina alanına yola çıktıktan sonra otobüs durdurulup valizi ile otobüsten inen ve özel bir araçla giden genç kız kimdir? @saglikbakanligi — Cüneyt Aytaç (@cuneytaytac) March 17, 2020
Görüntülerin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılması ardından tepkiler de gecikmedi.
  Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu KARANTİNAYA ALINDI...

14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs’a gönderilecekler https://t.co/wqElMiCBc9 — Süleyman Soylu (@suleymansoylu) March 17, 2020
Kimi kullanıcılar da yaptıkları paylaşımlarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek, suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da twitter hesabından, “Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz” açıklaması yaptı.
 

Son güncelleme: 09:37 18.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı