• Turkhane Logo

Polisin gösteri hakkına tahammülü yok!

Ankara Emniyet Müdürlüğü sadece demokratik hakkını kullanmak isteyen Melek Çetinkaya ile Cemal Yıldırım'ı yine yaka paça gözaltına aldı.

18:33 08 Şubat 2020 Cumartesi
Polisin gösteri hakkına tahammülü yok!
Ankara Emniyet Müdürlüğü sadece demokratik hakkını kullanmak isteyen Melek Çetinkaya ile Cemal Yıldırım'ı yine yaka paça gözaltına aldı.

Müebbet hapis cezası alan Harbiyeli öğrenciler adına başlatmak istediği Adalet Yürüyüşü defalarca engellenen Melek Çetinkaya ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memuriyetten ihraç edilen Cemal Yıldırım, Ankarada Sakarya Caddesinde yaptıkları basın açıklaması esnasında gözaltına alındı.
Harbiyeli annesi Çetinkaya gözaltına alınmadan önce, Harbiyeli öğrencileri Boğaziçi Köprüsünde linç ettiler. Boğazlarını kestiler. Bunlar çocuktu, askeri öğrenciydi. Lütfen bunları duyun, duyurun. YouTube kanalımda askeri öğrencilerin uğradığı haksızlıkları anlattım. Bunları izleyin, duyurun. çağrısında bulunduğu esnada KHK mağduru Yıldırım ile gözaltına alındı.
ADALET YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENMİŞTİ
Müebbet hapis cezası alan askeri öğrenciler için Ankara Güvenparkta Adalet Yürüyüşü başlatacağını duyuran Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya ve yürüyüşe katılmak isteyen 66 kişi Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.
Çetinkayanın daha sonra yeniden başlattığı yürüyüş teşebbüsü defalarca engellenmişti.
Cemal Yıldırım ile Melek Çetinkayanın gösteri yapma hürriyeti yine polis tarafından gasp edildi.
3,5 yıldır hapiste olan Hava Harp Okulu öğrencisi Taha Furkan Çetinkayanın annesi Çetinkaya, Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şubesinde gözaltında tutulmuştu.  
Büro Emekçileri Sendikası üyesi olan Cemal Yıldırım, KHK ile ihraç edildiği 22 Kasım 2016 tarihinden bu yana her cumartesi Ankara Sakarya Caddesinde oturma eylemi yapıyor. 

Son güncelleme: 18:33 08.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı