• Turkhane Logo

Polisevi saldırısını üstlenen HPG: ‘Eylemi Dilşah Ercan değil Dilara Ürper ve Emele Feremez yaptı’

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne yönelik düzenlenen saldırıyı PKK’nın askeri kanadı olarak bilinen HPG üstlendi.

19:32 29 Eylül 2022 Perşembe
Polisevi saldırısını üstlenen HPG: ‘Eylemi Dilşah Ercan değil Dilara Ürper ve Emele Feremez yaptı’
Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne yönelik düzenlenen saldırıyı PKK’nın askeri kanadı olarak bilinen HPG üstlendi.

HPG tarafından yapılan açıklamada, saldırıda “Dilşah Ercan’ın yer almadığı”, saldırının Dilara Ürper ve Emel Feremez Hisen tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

PKK’nın askeri kanadı olarak bilinen HPG, 26 Eylül’de Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne düzenlenen saldırıyı üstlendi.

HPG tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı Dilara Ürper ve Emel Feremez Hisen’in gerçekleştirildiği aktarıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise saldırıyı gerçekleştiren 2 kişiden birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğu ileri sürülmüştü. Açıklamada, Ercan’ın saldıra da ‘yer almadığı’ kaydedildi.HPG, saldırıyı gerçekleştirenlerin “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Rojava Kamışlo doğumlu Emel Feremez Hisên olduğu duyurdu.HPG tarafından yapılan açıklamada “AKP-MHP hükümeti, bu eylemi yapan arkadaşlarımızın ismini tespit edememiştir, bu da istihbaratta ne kadar zayıf olduklarını göstermektedir. AKP-MHP hükümeti, Zozan Tolan arkadaşımızın bu eylemde yer almadığını bilmesine rağmen bilinçli bir şekilde Zozan arkadaşımızın ismini vermiş, ailesine ve farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir. Zozan arkadaşımızın bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevi başındadır” denildi.


‘PARMAK İZİ EŞLEŞMEDİ’ İDDİASI

Bu arada T24, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde göre, güvenlik birimlerinin de parmak izi eşleştirmeleri yaptığını ve gelinen aşamada saldırıyı gerçekleştirenlerin parmak izi incelemesi ile Ercan’ın parmak izlerinin örtüşmediğini iddia etti.

Buna karşılık saldırganlardan birinde Dilşah Ercan’a ait kimliğin bulunduğu, araştırmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polis evine saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Sedat Gezer isimli polis memuru, teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşmüş, 1 polis ise yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK’lı olduğunu ve 2 kişiden birinin, Dilşah Ercan olduğunu duyurmuştu.

Dilşah Ercan’ın CHP’nin 2012 yılındaki “Tutuklu Gazeteciler” raporunda yer aldığı  AKP tarafından gündem haline getirilirken, CHP de Dilşah Ercan’ın Dilşah Ercan’ın AKP’nin Çözüm Sürecinde çıkardığı 4’üncü yargı paketiyle Mayıs 2013’te tahliye edildiği ortaya çıktı

Son güncelleme: 19:32 29.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı