• Turkhane Logo

Polis şefi Alp Aslan’ın rüşvet isterken yanında bulunan gizemli avukat N.K, Neslihan Koçer mi?

15:00 14 Eylül 2023 Perşembe
Polis şefi Alp Aslan’ın rüşvet isterken yanında bulunan gizemli avukat N.K, Neslihan Koçer mi?





Yurtdışına kaçarken yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın sorgusunda dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Alp Aslan’ın kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini ve bunu isterken yanında N.K isimli kadın avukatın olduğunu ifadesinde dile getirdi. KaranlıktakiAydınlık’ün ulaştığı bilgilere göre, Kaplan’ın ifadesinde adı geçen kadın avukat N.K., 15 Temmuz’dan sonra siyah transporterla kaçırılan ve aylar sonra ortaya çıkarıldıktan sonra Ankara Emniyeti’ne teslim edilen kişilere emniyetin bulduğu ‘gizemli avukat’ olarak tanınan avukat Neslihan Koçer.



KaranlıktakiAydınlık’ten Murat Korkut’un haberine göre, Ayhan Bora Kaplan’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 9 saat süren sorgusunda verdiği 137 sayfalık ifadeye DW Türkçe’den Alican Uludağ ulaştı.



İfadesinde dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Alp Aslan’ın kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini söyleyen Kaplan şunları söyledi:



“2017 yılında Albüm Bar’ın işletmeciliğini yaptığım dönemde ismini Alp Aslan olarak öğrendiğim Organize Müdürü olarak bildiğim şahısla tanıştım. Bana mekânımıza gelirdi ve yanında ismini öğrendiğim N.K. (kadın avukat) vardı. 2018 yılında Günay restoranı işlettiğim zaman benden 250 bin dolar rüşvet istedi. Ben bu kadar para vermem dediğimde, ‘sana öyle bir dosya yaparım ki hayatını bitiririm’ dedi. Ben de bir suç işlemediğimi söyledim. Ancak her gün mekânımı bastılar ve iş yapmamı engellediler.”



Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinde adı geçen kadın avukat N.K’nın kaçırılma olaylarından sonra ortaya çıkarılan ve Ankara Emniyeti’ne teslim edilen kişilere emniyet bulduğu avukat Neslihan Koçer olduğu iddia edildi.



Ankara’daki evinde gözaltına alınan ve 6 ay haber alınamayan Yasin Ugan, kendisine yapılan işkenceleri anlatırken Ankara Emniyeti’nin kendisine bulduğu avukat Neslihan Koçer dışında kimseyle görüştürülmediğini daha sonra Koçer’i azlettiğini söylemişti. 23 Haziran 2020’de Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Yasin Ugan başından geçenleri ve gördüğü işkenceyi ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı.



GİZEMLİ AVUKAT NESLİHAN KOÇER



Kaçırıldıktan 6 ay sonra Ankara Emniyeti’ne teslim edilmiş şekilde bulunan Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Salim Zeybek ailelerinin tuttuğu avukatlarla görüştürülmemiş, Ankara Barosu’nun görevlendirdiği avukatlarla görüşmeleri de engellenmişti.



Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Salim Zeybek’in tutuklanma kararı sonrası Neslihan Koçer kendisini tanıtmadan ve kaçırılan kişilerin yakınlarına bilgi vermeden adliyeden uzaklaşmışlardı.



Kimsenin haberi olmadan gizemli biçimde atanan avukat Neslihan Koçer, müvekkilleriyle ilgili dosyayı aydınlatmak yerine konuyla ilgili haberlere erişim engeli kararı aldırtmıştı.

Son güncelleme: 15:00 14.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı